শীতকালত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিবলৈ আপুনি খাদ্যৰ তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰি কৰিব পাৰে কে’বাবিধো ফল

ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাটো যে সকলোৰে বাবে এক ডাঙৰ প্ৰত্যাহ্বান সেয়া আমি অস্বীকাৰ কৰিব নোৱাৰো । কাঢ়াৰ পৰা আৰম্ভ কৰি গ্ৰীণ টি আৰু বিভিন্ন খাদ্যবস্তু অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হয় ডায়েটৰ তালিকাত । সম্প্ৰতি বতৰ পৰিৱৰ্তনৰ লগে লগে পুনৰ এক সমস্যাৰ সন্মুখীন হৈছে সকলো । এই বতৰটো যদিও সুন্দৰ কিন্তু এই সময়ছোৱাত বহুলোক কাঁহ, ফ্লু ইত্যাদি বেমাৰত ভোগে । এই সময়চোৱাত আপুনি খাদ্যৰ তালিকাত সুস্বাদু ফল আৰু ভিটামিন প্ৰটিনযুক্ত খাদ্য অন্তৰ্ভুক্ত কৰি এক ইতিবাচক ফল লাভ কৰিব পাৰে । সেয়ে শীতকালত এই সময়ছোৱাত আপুনি খাদ্যৰ তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে তলত উল্লেখ কৰা ফলকেইবিধ –

■ মধুৰীআম – ভিটামিন আৰু এন্টিঅক্সিজেনযুক্ত মধুৰীআমে কোষৰ সমস্যা সমাধান কৰাৰ উপৰিও ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে ।


■ নাচপতি : ভিটামিন ই আৰু চি যুক্ত নাচপতিয়ে পেটৰ সমস্যা দূৰ কৰে ।

 

■ কমলা : বহু পৰিমাণে ভিটামিন চি আৰু কেলচিয়াম থকা কমলা খালে বতৰৰ সংক্ৰমণকে ধৰি বহু ৰোগৰ পৰা নিজকে আঁতৰাই ৰাখিব পাৰি।


■ আপেল – বতৰৰ এই সময়চোৱাত আপেল খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। আপেলে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে ।


■ ডালিম : ৰক্ত সঞ্চালন, ওজন হ্ৰাস আৰু ছালৰ বাবে উপকাৰী ডালিম।

Exit mobile version