তাৎক্ষণিক শক্তি বৃদ্ধিত সহায়ক কল সাধাৰণতে বিশ্বৰ সকলো ঠাইতে উপলব্ধ । এইবিধ ফলক ভাৰতত অধিক গুৰুত্ব প্ৰদান কৰা হয় । বিভিন্ন সুস্বাদু আঞ্চলিক ৰন্ধনটো ইয়াৰ ব্যৱহাৰ কৰা হয়, যেনে – খিৰ, পায়স, মালপুৱা, হালোৱা ইত্যাদি । ই আপোনাৰ দিনৰ শুভাৰম্ভণি কৰিবলৈ তৎক্ষণিক শক্তি প্ৰদান কৰে ।
আহকচোন চাওঁ কলক আমাৰ প্ৰতিদিন খাদ্যশল্যীত অন্তৰ্ভুক্ত কৰাৰ উপকাৰিতাঃ
●উচ্চ ফাইবাৰযুক্ত
কল দ্ৰৱণীয় আৰু অদ্ৰৱণীয় উভয় ফাইবাৰযুক্ত । দ্ৰৱণীয় ফাইবাৰে হজম শক্তি ধীৰ কৰে আৰু পেট পৰিপূৰ্ণ বোধ কৰাই । সেয়ে কলক প্ৰাতঃ খাদ্যত অন্তৰ্ভুক্ত কৰক যাতে আপুনি পৰৱৰ্তী সময়ৰ খাদ্যৰ কথা চিন্তা নকৰি নিজ কাৰ্য সুচাৰুৰূপে সম্পন্ন কৰিব পাৰে ।
●হজমৰ বাবে সহায়ক
আয়ুৰ্বেদৰ মতে, কল মিঠা আৰু টেঙা স্বাদযুক্ত । মিঠা স্বাদে ভাৰাক্ৰান্তিৰ অনুভূতি আনে আৰু টেঙা স্বাদে হজম ৰস উৎপন্ন কৰে । ফলত হজমত সহায়ক হয় আৰু বিপাক গঠনটো সহায়তা কৰে ।
● হৃদৰোগ
উচ্চ ফাইবাৰযুক্ত খাদ্যবোৰ হৃদপিণ্ডৰ বাবে উপকাৰী । যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ ইউনিভাৰ্ছিটি অৱ লীডছৰ এক সমীক্ষা অনুসৰি, ফাইবাৰ সমৃদ্ধ খাদ্যই কাৰ্ডিঅ’ভাস্কোলাৰ ডিজিজ (চিভিডি) আৰু ক’ৰ’নেৰি হাৰ্ট ডিজিজ (চিএইচডি) উভয়ৰে সংশয় হ্ৰাস কৰে ।
●পুষ্টিৰ পাৱাৰ হাউচ
কল প্ৰয়োজনীয় ভিটামিন আৰু খনিজ যেনে পটেছিয়াম, কেলচিয়াম, মেংগানিজ, আইৰণ, ফ’লেট, নিয়াচিন, ৰাইব’ফ্লাইভিন আৰু বি৬ সমৃদ্ধ । এইবোৰে শৰীৰৰ সঠিক কাৰ্যকৰীতা আৰু সুস্থ ৰখাত অৱদান আগবঢ়াই ।
●উচ্চ ৰক্তচাপ
লৱণ উচ্চ ৰক্তচাপৰ বাবে ক্ষতিকাৰক বুলি সকলোৱে অৱগত । কলত কম পৰিমাণে লৱণ থাকে আৰু ই উচ্চ পটেছিয়ামযুক্ত । এই বৈশিষ্ট্যবোৰে উচ্চ ৰক্তচাপজনিত ব্যক্তিৰ স্বাস্থ্যত আদৰ্শ হিচাপে কাম কৰে । আপোনাৰ ডাইটত অন্তৰ্ভুক্ত কৰাৰ পূৰ্বে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ গ্ৰহণ কৰিব নাপাহৰিব ।
● এনিমিয়াৰ স’তে যুঁজত সহায়ক
অধিক আইৰণযুক্ত হোৱাৰ বাবে ই এনিমিয়া ৰোগীৰ বাবে উপকাৰী । এনিমিয়া ৰোগৰ ফলত ৰক্ত লোহিত ৰক্তকণিকা বা হিম’গ্ল’বিনৰ পৰিমাণ হ্ৰাস পায় ।