★কেঁচা পিঁয়াজ নিয়মীয়াকৈ খালে বহুমূত্ৰ ৰোগ নাশ কৰে ।
★ই কফ ৰোগত কেতিয়াও আক্ৰান্ত হোৱাত বাধা দিয়ে। এটা পিঁয়াজৰ লগত যদি সম পৰিমাণৰ মৌৰস মিহলাই খোৱা যায় তেন্তে কাহ, কফ আৰু সঘনে পানী লগা বেমাৰৰ পৰা আৰোগ্য লাভ কৰিব পাৰি।
★পিঁয়াজে আমাৰ দেহত ভিটামিন এৰ যোগান ধৰে। নিয়মীয়াকৈ পিঁয়াজ খালে ব্যক্তিজনক হাৰ্টৰ কোনো ৰোগে আক্ৰমণ কৰিব নোৱাৰে।
★পিয়াঁজত যথেষ্ট পৰিমাণে ফাইবাৰ বা আঁহ পোৱা যায়।যিয়েনেকি অন্ত্ৰৰ বিপাকীয় প্ৰণালী সবল কৰে আৰু হজম শক্তি বৃদ্ধি কৰে।
★পিয়াঁজৰ ব্যৱহাৰে চকুৰ দৃষ্টি শক্তি বৃদ্ধি কৰে ।
★শৰীৰত শৰ্কৰা নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখে বাবে ডায়েবেটিচ ৰোগীৰ বাবে পিয়াঁজ মহৌষধি।