আমাৰ স্বাস্থ্য ৰক্ষাত বিভন্ন সেউজীয়া শাক-পাচলিবােৰৰ গুৰুত্ব অপৰীসীম। ব্রকলিও এনে এবিধ পাচলি যি আমাৰ স্বাস্থ্য ৰক্ষাত গুৰুত্বপূর্ণ ভূমিকা গ্রহণ কৰে। ই সুস্বাদু হােৱাৰ উপৰিও ই গুণগত মানৰ ফালৰপৰা সকলােৰে শীৰ্ষত বুলি কলেও ভুল নহব। এই ব্রকলিৰ বিভিন্ন গুণ সমূহৰ ভিতৰত হল-
ব্রকলি প্ৰচুৰ ফাইবাৰৰ সমাহাৰ। হাড় ক্ষয়ৰােগ বা অষ্টিয়পৰছিছ ৰােগীয়ে এই ব্রকলি খােৱাটো অতি প্রয়ােজন।
ব্রকলিয়ে শিশুৰ হাড়ৰ গঠন মজবুত কৰাত সহায় কৰে।
শৰীৰৰ ওজন নিয়ন্ত্ৰণৰ লগতে ডায়েবেটিছ ৰােগীয়েও ব্রকলি খালে তেজত শৰ্কৰাৰ পৰিমান নিয়ন্ত্রণ হয়।
ব্রকলিয়ে কেন্সাৰ প্ৰতিৰােধকৰে। এক গৱেষণাৰ তথ্য অনুসৰি ব্ৰকলিত এন্টিকেন্সাৰ উপাদান থাকে। ই বিশেষভাবে জৰায়ু আৰু স্তনকেন্সাৰ প্ৰতিৰােধত গুৰুত্বপূর্ণ ভূমিকা গ্রহণ কৰে।
ব্রকলিয়ে তেজত কলেষ্টৰেলৰ মাত্রা হ্রাস কৰে। ব্রকলিত প্ৰচুৰ ফাইবাৰ থকাৰ বাবে ই তেজত জমাহােৱা কলেষ্টৰেল বাহিৰ কৰাত গুৰুত্বপূর্ণ ভূমিকা পালন কৰে। ব্রকলিয়ে তেজত
কলেষ্টৰেলৰ মাত্রা হ্রাস কৰে ।ব্রকলিত প্ৰচুৰ ফাইবাৰ থকাৰ বাবে ই তেজত জমাহােৱা কলেষ্টৰেল
বাহিৰ কৰাত গুৰুত্বপূর্ণ ভূমিকা পালন কৰে।