ব্ৰ’ক’লিৰ উপকাৰিতা

full frame shot of broccoli royalty free image 571248799 1532377854

একাপ কেঁচা ব্ৰ’ক’লিত মাত্ৰ ২৫ কেলৰি থাকে, পাঁচ গ্ৰামতকৈও কম কাৰ্বহাইড্ৰেট, চৰ্বি নাথাকে আৰু সামান্য পৰিমাণে উদ্ভিদ প্ৰ’টিন থাকে । তৎস্বত্তেও ব্ৰ’ক’লি পুষ্টিৰে পৰিপূৰ্ণ । একাপ ৰন্ধা ব্ৰ’ক’লিয়ে দৈনিক প্ৰয়োজনীয় ‘কে’ ভিটামিনৰ প্ৰায় ২৫০ শতাংশ সৰবৰাহ কৰে । যি শৰীৰ ৰক্ত আৰু হাড়ৰ বাবে উপকাৰী ।

●ব্ৰ’ক’লিত উচ্চ পৰিমাণে ফাইবাৰ উপলব্ধ । কেঁচা ব্ৰ’ক’লিৰ দুই -তিনি গ্ৰাম ফাইবাৰ সুস্থ হজমৰ বাবে সহায়ক ।
● ব্ৰ’ক’লি এবিধ ক্ৰুচিফেৰাছ পাচলি । ই শৰীৰ কাৰ্চিজেনবোৰ পৃথক কৰি কৰ্কট কোষ বৃদ্ধি হোৱাত বাধা প্ৰদান কৰে ।
● ব্ৰ’ক’লিয়ে ধমনীত হ’ব পৰা ক্ষতি হ্ৰাস কৰি হৃদযন্ত্ৰক সুৰক্ষা প্ৰদান কৰে ।
● ব্ৰ’ক’লিৰ কিছু পুষ্টি আৰু প্ৰাকৃতিক জৈৱ কাৰ্যকৰী উপাদানসমূহে মস্তিষ্ক সুস্থ কৰি ৰাখে ।

● ব্ৰ’ক’লিত থকা ভিটামিন কে, পটেছিয়াম, মেগনেছিয়াম, ফছফৰাছ, কেলচিয়াম, ক’পাৰ, আয়ৰন, জিংক, ভিটামিন এ, বি আৰু চিয়ে হাড় শক্তিশালী কৰে।
● ব্ৰ’ক’লিয়ে অকাল বয়স বৃদ্ধি ৰোধ কৰে ।
● ইয়াত উপলব্ধ এণ্টি-ইনফ্লেমেটৰী শক্তিয়ে দীৰ্ঘদিনীয়া ৰোগ নিৰাময় কৰাত সহায় কৰে ।
● ব্ৰ’ক’লিয়ে ক্ষতিকাৰক ৰাসায়নবোৰক শৰীৰৰ বাহিৰত নিষ্কাষণ কৰাত সহায় কৰে ।

Exit mobile version