ক’ভিড ১৯ মহামাৰীৰ বাবে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰিবলৈ খাওক এইকেইটা ফল

iStock 467652436

8lrdfi6 orange650 650x400 07 June 19

কমলা

শীতকালীন এই ফলবিধত ভিটামিন A, ভিটামিন B, ভিটামিন Cৰ উপৰিও কেলছিয়াম, মেগনেছিয়াম, পটাছিয়াম, ফছফৰাছ, কোলিন আদিৰে পৰিপূৰ্ণ ৷ কমলাই কলেষ্ট্ৰল ঘটোৱাৰ উপৰিও ওজন কমোৱাতো সহায় কৰে ৷ ইয়াৰ উপৰিও ই ছাল আৰু চুলিৰ বাবে যথেষ্ট উপকাৰী ৷ ভিটামিন Aৰ উপৰিও কমলাত থকা ভিটামিন Dয়ে আমাৰ শৰীৰত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে ৷

কিৱি

যদিও কিৱি এবিধ বিদেশী ফল কিন্তু গোলকীকৰণৰ বাবে ই এতিয়া বিশ্বৰ প্ৰায় সকলো প্ৰান্ততে অতি সহজে উপলব্ধ হৈ পৰিছে ৷ কিৱিত পটাছিয়াম, ভিটামিন C, ভিটামিন E, ভিটামিন Kক আদি কৰি কেইবাবিধো নিউন্ট্ৰিয়েন্টছ আছে ৷ ই দৃষ্টিশক্তি বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে ৷ কিৱিত যথেষ্ট পৰিমাণে ফাইবাৰ, এন্টিঅক্সিডেন্ট, পটাছিয়াম থকাৰ উপৰিও ই এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী, এন্টি-থ্ৰ’মবটিক হিচাপেও কাম কৰে যি ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণত সহায় কৰে ৷ শৰীৰত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাৰ উপৰিও কিৱিয়ে হজমশক্তি বৃদ্ধি কৰে ৷

ডালিম

আমি সকলোৱে ডালিমৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে অবগত ৷ ডালিম ফাইবাৰ, ভিটামিন K, ভিটামিন C, ভিটামিন B, আইৰণ, পটাছিয়াম, জিংক, অ’মেগা 6 ফেটী এচিডৰ আদিৰ দৰে নিউট্ৰিএন্টছৰে পৰিপূৰ্ণ ৷ ডালিমত থকা প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাই ব্যক্তিৰ দেহক নিৰোগী কৰি ৰখাত সহায় কৰে ৷ শৰীৰত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাৰ উপৰিও ডালিমে কেনচাৰ প্ৰতিৰোধ কৰাৰ উপৰিও, ছাল আৰু চুলি স্বাস্থ্যবান কৰি ৰখাত সহায় কৰে ৷ ইয়াৰ উপৰিও ডালিমে ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণৰ লগতে হৃদযন্ত্ৰণৰ বিভিন্ন ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰাতো সহায় কৰে ৷

মৌচুমী

ৰোগীসকলৰ বাবে মৌচুমী এবিধ অতি উপকাৰী ফল ৷ মৌচুমীত ভিটামিন C, ভিটামিন A, ভিটামিন B কমপ্লেক্স, ফ্লেভোনইড, এমিন’ এচিড, কেলছিয়াম, আয়’ডিন, ফছফৰাছ, ছ’ডিয়াম, মেংগানিজ আদি কেইবাবিধো নিউন্ট্ৰিয়েন্টছ থাকে ৷ ইয়াত থকা এন্টিঅক্সিডেন্ট গুণৰ বাবে ই সকলো বতৰতে উপকাৰী ৷

আপেল

হৃদ স্বাস্থ্যৰ বাবে আপেল এটা অতি উপকাৰী ফল ৷ আপেলত আমাৰ শৰীৰৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় মিনাৰেল আৰু পাটাছিয়ামেৰে পূৰ্ণ ৷ আপেলৰ চৰবতে হৃদক্ৰিয়া মসৃণ কৰি তোলে ৷ আপেলত যথেষ্ট পৰিমাণে ফাইবাৰ, ভিটামিন B, ভিটামিন C, ভিটামিন K আৰু এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে যি কেৱল ছাল আৰু হজম শক্তি বৃদ্ধি কৰাই নহয় আমাৰ শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাও বৃদ্ধি কৰে ৷


মধুৰিআম

মধুৰিআম এবিধ উচ্চ ফাইবাৰযুক্ত ফল ৷ ই হজম প্ৰক্ৰিয়াৰ ক্ষেত্ৰতো যথেষ্ট উপকাৰী ৷ মধুৰিআমত থকা ভিটামিন A আৰু ভিটামিন E য়ে চকু, চুলি আৰু ছালক পুষ্টি প্ৰদান কৰে ৷ মধুৰিআমত থকা আইক’পেন নামৰ ফাইটো নিউট্ৰিয়েন্টছে শৰীৰত কেনচাৰ আৰু টিউমাৰৰ প্ৰৱণতা হ্ৰাস কৰে ইয়াৰ উপৰিও হৃদৰোগ নিয়ন্ত্ৰণ আৰু ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণটো সহায় কৰে ৷গতিকে ইয়াৰ পৰা গম পোৱা যায় যে ফল আমাৰ শৰীৰৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় ৷ ফলত থকা নিউট্ৰিয়েন্টছ আমাৰ শৰীৰৰ বাবে যথেষ্ট উপযোগী ৷ আপুনি সতেজ ফলৰ ৰস গ্ৰহণ কৰিব পাৰে কিন্তু মনত ৰাখিব যে ইয়াত চেনি মিহলি নকৰিব অন্যথা ই আপোনাৰ শৰীৰত ঋণাত্মক প্ৰভাৱ পেলাব ৷

Exit mobile version