ডায়েবেটিচ ৰোধ কৰিবৰ বাবে দৈনন্দিন জীৱনত আনক এই কেইটা পৰিৱৰ্তন

c34eb4ba 68a9 11e8 8b70 a9b23b84985b

দিনক দিনে মাৰাত্মক ৰূপ ধাৰণ কৰিছে ডায়েবেটিচ ৰোগে । গৱেষকসকলে দাবী কৰে যে দৈনন্দিন জীৱনত কেইটামান অভ্যাস সলনি কৰিলে ডায়েবেটিচ হোৱাৰ পৰা নিজকে যথেষ্ট ৰক্ষা কৰিব পাৰে।

দুপৰীয়া অধিক টোপনি নাযাব। যদি খুব ভাগৰুৱা হয় তেন্তে ১০-১৫ মিনিটৰ পাৱাৰ নেপ লওঁক।

যদি দীঘলীয়া সময়ৰ বাবে খোৱা নহয়, ইনচুলিনৰ কাৰ্যকৰীতা হ্ৰাস হয় আৰু ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ বৃদ্ধি হয়। নিয়মীয়াকৈ এনে হ’লে শৰীৰত ডায়েবেটিচ জমা হ’ব। গতিকে সময়মতে খোৱা বোৱা কৰিব লাগে।

এই প্ৰজন্মৰ বহুতে নিশাৰ কৰ্তব্য পালন কৰে। সমীক্ষাত কোৱা হৈছে যে বছৰ বছৰ ধৰি নিশা কাম কৰিলে ডায়েবেটিচৰ আশংকা বৃদ্ধি হয়। ইয়াৰ মুখ্য কাৰণ হৈছে মেলাটোনিন হৰমন নিঃসৰণ হ্ৰাস হোৱা, যি ইনচুলিনক সঠিকভাৱে কাম কৰাত বাধা দিয়ে, ডায়েবেটিচৰ ওপৰত আক্ৰমণ কৰে। গতিকে, আৰম্ভণিৰ পৰা সাৱধান হওক! নিশাৰ শ্বিফ্টত কাম কৰিবলৈ চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ অনুসৰি মেলাটোনিন খাব।

চফ্ট ড্ৰিংকত কৰ্ণ চিৰাপ থাকে, যি নিয়মীয়াকৈ খালে তেজত ফ্ৰুক্টোজৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰে। পেকেট যুক্ত ফ্ৰুট ড্ৰিংকত প্ৰচুৰ পৰিমাণে চেনী থাকে।ইয়াক নিয়মীয়াকৈ খালে ডায়েবেটিচ হোৱাৰ পৰা কোনো ৰখাব নোৱাৰে ।

ব্ৰাউন চুগাৰ, মৌ বা গুড়ৰ কেলৰি চেনীতকৈ কম। গতিকে যদি আপুনি মিঠাই খাব বিচাৰে, আপুনি চেনীৰ সলনি মাজে মাজে সেইবোৰ খাব পাৰে।

আলু খোৱা মানেই ডায়েবেটিচ – এইটো এটা ভুল ধাৰণা ! যদিও ১০০ গ্ৰাম আলুত ১০০ কেলৰি থাকে, ১০০ গ্ৰাম চাউল-ময়দাত ৩৪০ কেলৰি থাকে। তাৰ ওপৰত আলুত ক্লোৰোজেনিক এচিড থাকে, যি চেনী হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। অৱশ্যে, আলুৰ গ্লাইচেমিক সূচক উচ্চ, অৰ্থাৎ চুগাৰ দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি হয়। গতিকে আপুনি বিচাৰিলে অলপ পৰিমাণৰ আলু খাওক, আন পাচলিৰ স’তে মিহলি কৰি আপুনি আলু খাব পাৰে।

ৰক্তচাপ বেছি হ’লে কম কফি খাব। ইয়াৰ কাৰণ হৈছে উচ্চ ৰক্তচাপৰ ফলত ডায়েবেটিচৰ আশংকা বৃদ্ধি হয়, আৰু ইয়াত কফি খোৱাৰ ফলত গ্লুকোজ মেটাবলিজিম আশংকা বৃদ্ধি হয়। ধূমপানৰ ফলত ৰক্তচাপও বৃদ্ধি পায়। ডায়েবেটিচ হোৱাৰ সম্ভাৱনাও জন্ম হয়।

সমীক্ষাত কোৱা হৈছে যে, নিয়মিত এক ঘণ্টা পৰি টিভি চালেও ডায়েবেটিচৰ আশংকা বৃদ্ধি পায়।

Exit mobile version