অত্যাধিক গৰমত শৰীৰত ডিহাইড্ৰেচন আৰু হিটষ্ট্ৰোকৰ সমস্যা অধিক সচৰাচৰ হয়। সেয়েহে, এই সময়ত শৰীৰৰ প্ৰয়োজন অনুসৰি বিশুদ্ধ পানী খোৱাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। গৰমত শৰীৰৰ পৰা ওলাই অহা পানী ভৰ্তি কৰাৰ বাবে দৈৰ কোনো বিকল্প নাই। দৈক আয়ুৰ্বেদত অমৃত হিচাপে গণ্য কৰা হয় যি বিভিন্ন ধৰণে উপকাৰী।
যদি আপুনি আহাৰ গ্ৰহণ কৰি এবাটি ক্ৰীম দৈ খায়, খোৱাৰ উপভোগ দুগুণ হয়। কেলচিয়াম, ভিটামিন বি২, ভিটামিন বি১২, মেগনেছিয়াম আৰু পটাছিয়াম সমৃদ্ধ। গ্ৰীষ্মকালত দৈ খোৱাটোৱে কেৱল শৰীৰ শীতল কৰি ৰখাই নহয় ই খাদ্য সোনকালে হজম কৰে। কিন্তু পাঁচটা খাদ্য আছে যাক দৈ ৰ স’তে খাব নালাগে। ইয়াৰ কাৰণ হৈছে দৈৰ স’তে এই খাদ্যবোৰ খোৱাৰ ফলত বিষাক্ত পদাৰ্থ হয় আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা দুৰ্বল হয়।
দৈ আৰু পিয়াজ
বহুলোকে গ্ৰীষ্মকালত দৈ ৰায়তা খাবলৈ ভাল পায়, কিন্তু যদি সঁচাকৈয়ে দেখা যায়, আপুনি এই অভ্যাস সলনি কৰা উচিত। গাখীৰ আৰু পিয়াজ একেলগে খালে এচিডিটি, গেছ, আনকি বমি ও হ’ব পাৰে লগতে হজমৰ সমস্যাও হ’ব পাৰে। দৈ ঠাণ্ডা আৰু পিয়াঁজে শৰীৰত তাপ উৎপন্ন কৰে। গতিকে এই দুটা খাদ্য একেলগে নোখোৱাই ভাল। ঠাণ্ডা আৰু তাপৰ সংমিশ্ৰণৰ ফলত শৰীৰলৈ গৈ ছালত এলাৰ্জি হ’ব পাৰে। ইয়াৰ লগতে, গেছ, এচিডিটি আৰু ওকালি অহাৰ দৰে সমস্যাও আৰম্ভ হ’ব পাৰে।
আম আৰু দৈ
ভুলটো আপুনি দৈ আৰু আম একে লগে নাখাব । দুটা একেলগে খালে শৰীৰত বিষাক্ত পদাৰ্থ উৎপন্ন হয়। যদিও কটা আমৰ স’তে দৈৰ বাটি এটা খাবলৈ ভাল লাগে। কিন্তু আম আৰু দৈ খোৱাটো আমাৰ শৰীৰৰ বাবে ভাল নহয়। এটা ঠাণ্ডা আৰু আনটো গৰম। দৈ আৰু আম একেলগে খালে শৰীৰত বিষাক্ত পদাৰ্থ উৎপন্ন হয়, কিয়নো সেইবোৰৰ প্ৰভাৱ সম্পূৰ্ণ পৃথক।
মাছ আৰু দৈ
দৈৰ স’তে মাছ নাখাব। ই শৰীৰৰ ওপৰত বেয়া প্ৰভাৱ পেলায় আৰু বিভিন্ন ৰোগৰ সৃষ্টি কৰে। দৰাচলতে, মাছ আৰু দৈ দুয়োটাই প্ৰ’টিন সমৃদ্ধ খাদ্য। গতিকে একেলগে নাখাবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে। যদিও বহুলোকে দৈ খায় আৰু একেলগে মাছ খায়, এইটো সঠিক নহয়। যদি আপুনি মাছৰ স’তে দৈ খায়, আপোনাৰ বহুতো ৰোগ হ’ব পাৰে। ই শৰীৰৰ ওপৰত বেয়া প্ৰভাৱ পেলাব পাৰে। বদহজমৰ ফলত পেটৰ আন সমস্যা হ’ব পাৰে।
ভজা খাদ্য
বহুলোকে পৰঠাৰ স’তে দৈ খায়। কিন্তু এনেদৰে খোৱা উচিত নহয়। ইয়াৰ ফলত হজমৰ সমস্যা হ’ব পাৰে। দৈৰ স’তে তেল ভজা খাদ্যৰ মিশ্ৰণে হজম হ্ৰাস কৰে আৰু আপোনাক অধিক এলেহুৱা অনুভৱ কৰায়।