অধিক পৰিমাণৰ ভিটামিন চি যুক্ত ১০টা খাদ্য

pjdlit7g vit

সৌন্দৰ্য আলোচনী, ডায়েটিচিয়ান আৰু চিকিৎসকসকলে বিভিন্ন সময়ত আমাৰ শৰীৰত ভিটামিন চি-ৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ বিষয়ে কৈছে। ভিটামিন চি-য়ে এফালে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাৰ সময়ত চুলি, ছাল, হাড় আৰু দাঁত স্বাস্থ্যৱান ৰাখে আৰু লগতে হৃদৰোগ, উচ্চ ৰক্তচাপ, হাপানি আৰু অন্যান্য স্বাস্থ্য সম্পৰ্কীয় সমস্যাৰ পৰা সুৰক্ষা দিয়ে। ভিটামিন চি শব্দটো শুনাৰ লগে লগে আমাৰ মনলৈ আহে নেমু, কমলা, তৰমুজ, ষ্ট্ৰবেৰী আৰু আনাৰসৰ দৰে ফলসমূহ । বহুতো খাদ্য আছে য’ত উচ্চ পৰিমাণৰ ভিটামিন চি থাকে। ইয়াৰ ভিতৰত কেইটামানৰ আছে।

ADVERTISEMENT

অমিতা আৰু বিলাহী

এফালে পটাছিয়াম, কেলচিয়াম আৰু ভিটামিন এ সহ অমিতা ভিটামিন চি-ত সমৃদ্ধ। ইয়াত বিটা-কেৰোটিন, ফাইবাৰ আৰু মেগনেছিয়ামৰ লগতে কম কেলৰি থাকে। চালাডৰ স’তে বা ৰস হিচাপে খোৱাটোৱে সামগ্ৰিক স্বাস্থ্যউন্নত কৰে। উজ্জ্বল ৰঙা বিলাহীত ভিটামিন চি অধিক থাকে। এটা বিলাহীয়ে দৈনিক ভিটামিন চি প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰে।

কিৱি আৰু চেৰী

কিৱিত মেগনেছিয়াম, পটাছিয়াম আৰু কেলচিয়ামৰ স’তে ভিটামিন চি, ই আৰু কে সমৃদ্ধ। ফাইবাৰ অধিক থকাৰ লগতে ই চাপৰ স’তে মোকাবিলা কৰাত সহায় কৰে, ছালৰ স্বাস্থ্য উন্নত কৰে আৰু ওজন আৰু ৰক্তচাপ হ্ৰাস কৰে। চেৰী ভৰপূৰ ভিটামিন চি থাকে, যি সামগ্ৰিক স্বাস্থ্য উন্নত কৰে।

কেপচিকাম আৰু ব্ৰকলি

কেপচিকাম ভিটামিন চি ৰ লগতে অন্যান্য ভিটামিন আৰু ফাইবাৰ আৰু কেৰোটিনইড থাকে। ইয়াক চালাড, চুপ আৰু ব্যঞ্জনৰ স’তে খোৱাটোৱে উদ্বেগ আৰু পেট ফুলা হ্ৰাস কৰিব পাৰে আৰু লগতে উন্নত বিপাক আৰু দৃষ্টি শক্তি লাভ কৰিব পাৰে। ব্ৰকলি হৈছে ভিটামিন চি-ৰ আন এক প্ৰাকৃতিক উৎস। ব্ৰকলিত ভিটামিন এ আৰু গুৰুত্বপূৰ্ণ খনিজ পদাৰ্থও থাকে। ইয়াক চালাড আৰু চুপৰ স’তে খাব পাৰে আৰু ই কৰ্কট ৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস কৰে আৰু লগতে ৰক্তচাপ হ্ৰাস কৰে আৰু ওজন হ্ৰাস আৰু হৃদযন্ত্ৰ আৰু চকুৰ স্বাস্থ্য উন্নত কৰে।

মধুৰিআম আৰু আমলা

মধুৰিআমত ভিটামিন চি, ফাইবাৰ, পটাছিয়াম, মেঙ্গানিজ আৰু ফলিক এচিড থাকে, যি পোনপটীয়াকৈ খাই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা উন্নত কৰে আৰু ৰোগৰ পৰাও সুৰক্ষা দিয়ে। আমলখিত ভিটামিন চি-ৰ ঘনত্বই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাৰ স’তে মোকাবিলা কৰে।

বন্ধাকবি আৰু ফুলকবি

বন্ধাকবি ভিটামিন চি, কেৰোটিনইড, জিযাক্সাআন্থিন আৰু অমেগা-৩ ফেটি এচিডসমৃদ্ধ এক আশ্চৰ্যকৰ ব্যঞ্জন। কৰ্কট ৰোগ আৰু ডায়েবেটিচৰ আশংকা হ্ৰাস কৰাৰ লগতে উন্নত চকু আৰু হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য আৰু হাপানীৰ চিকিৎসা আৰু বিষমুক্ত কৰাৰ বাবে ইয়াক আহাৰত যোগ দিয়ক।

ফুলকবিত ভিটামিন চি, ফাইবাৰ, অমেগা-৩ ফেটি এচিড আৰু অন্যান্য ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থৰ লগতে কম চৰ্বি আৰু কাৰ্বোহাইড্ৰেট আৰু কেৰোটিনইড থাকে।

Exit mobile version