আপুনিও ভুগিছে নেকি থাইৰয়ডৰ সমস্যাত ? কি ৰাখিব খাদ্য তালিকাত

common thyroid disorders thumb 1 732x549 1

বৰ্তমান যুগত থাইৰয়ডক এটা খুব সাধাৰণ ৰোগ। হঠাৎ ওজন বৃদ্ধি পোৱা বা ওজন হ্রাস পোৱা, চুলি সৰা আদি সমস্যাই দেখা দিব পাৰে। থাইৰয়ড, হাইপাৰথাইৰয়ড আৰু হাইপোথাইৰয়ড দুই ধৰণৰ আছে। গতিকে, থাইৰয়ড এৰাবলৈ, খোৱা বোৱাত বিশেষ মনোযোগ দিয়া প্রয়োজন

আয়োডিনযুক্ত খাব লাগে

থাইৰয়ড ৰোগীৰ ডায়েটত এনে জাতীয় বস্তুবোৰ অন্তর্ভুক্ত কৰিব লাগে য’ত আয়োডিনৰ পৰিমাণ বেছি থাকে। কাৰণ আয়োডিনে থাইৰয়ড গ্রন্থিৰ পার্শ্ব প্রতিক্রিয়া প্রতিৰোধ কৰে, আৰু এই ৰোগৰ পৰা ৰক্ষা কৰাৰ কাম কৰে। আয়োডিনৰ বাবে আপুনি শুকান আঙুৰ, আলু, গাখীৰ, দৈ, ৰঙচুৱা চাউল আৰু নহৰু জাতীয় খাদ্য খাব পাৰে।

 

ফল আৰু ৰস

থাইৰয়ডৰ ৰোগীৰ খাদ্যৰ তালিকাত ডালিম, আপেল, কল, কমলা, আঙুৰ, তৰমুজৰ দৰে ফল আৰু ইয়াৰ ৰস অন্তর্ভুক্ত কৰক। ফলৰ এন্টিঅক্সিডেন্ট বৈশিষ্ট্য আছে যাৰ কাৰণে প্রতিৰোধ ক্ষমতা অধিক শক্তিশালী হয়। কেৱল থাইৰয়ডেই নহয়, ই অন্য যিকোনো ধৰণৰ ৰোগৰ পৰাও ৰক্ষা কৰিব।

দুগ্ধজাত খাদ্য

দুগ্ধজাত খাদ্য ডায়েটত ৰাখিব লাগিব। এইবোৰত ভিটামিন, খনিজ, কেলচিয়াম জাতীয় প্রচুৰ পুষ্টি থাকে যিয়ে ৰোগ প্রতিৰোধ ক্ষমতা শক্তিশালী কৰে। থাইৰয়ডৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব। ইয়াৰ বাবে গাখীৰ , দৈ, মাখন, পনিৰ, ক্রিম আৰু দৈ জাতীয় খাদ্যবস্তু খাব পাৰে।

 

সাগৰীয় খাদ্য

থাইৰয়ড প্রতিৰোধৰ বাবে থাইৰয়ড ৰোগীৰ ডায়েটত সামুদ্রিক খাদ্য অন্তর্ভুক্ত কৰিব লাগিব। ইয়াৰ বাবে, আপনি মিছামাছ আৰু সামুদ্রিক মাছৰ দৰে খাদ্য খাব পাৰে। এইবোৰত থকা ওমেগা থ্রি ফেটি এচিড থাইৰয়ড প্রতিৰোধৰ বাবে উপকাৰী হ’ব পাৰে।

থাইৰয়ড ৰোগীৰ খাদ্যত ৰাখক আয়ৰন আৰু কপাৰযুক্ত খাদ্য

থাইৰয়ডজনিত ৰোগ এৰাবলৈ তাম জাতীয় উপাদান ব্যৱহাৰ কৰা উচিত। ইয়াৰ বাবে আপুনি পালেং শাক, ফলমূল, ব্রকলি, ৰঙা মাংস, কোমোৰাৰ গুটি, বাদাম, কাজু, সূর্যমুখী গুটি খাব পাৰে।

Exit mobile version