Diabetes : মিঠা খোৱাৰ প্ৰৱণতা বৃদ্ধি হ’লে কি খাব ডায়েবেটিচ ৰোগীয়ে ?

milk and honey benefits

বৰ্তমান বিশ্বজুৰি বৃদ্ধি পাইছে ডায়েবেটিচ ৰোগীৰ সংখ্যা । এবাৰ ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ বৃদ্ধি হ’লে, ইয়াক নিয়ন্ত্ৰণ কৰা অতি কঠিন। সেয়েহে, ডায়েবেটিচ ৰোগীৰ ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ খাদ্য তালিকা সলনি কৰাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ।

সকলো মিঠা খাদ্যৰ লগতে, কাৰ্বোহাইড্ৰেটসহ প্ৰাকৃতিক চেনী থকা ফলৰ পৰিমাণ হ্ৰাস কৰিব লাগিব।

দুখৰ বিষয় যে বেছিভাগ ডায়েবেটিচ ৰোগীৰ ক্ষেত্ৰত মিঠাই খোৱাৰ প্ৰৱণতা লক্ষ্য কৰা হয়। বহুতো ৰোগিয়ে সেইবোৰ খোৱাৰ প্ৰলোভন প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰাকৈ মিঠাই খায়। পাছত দেখা যায় যে ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ হঠাতে বৃদ্ধি পাই। এই সমস্যা সমাধান কৰিবলৈ অলপ ধৈৰ্য্যশীল হ’ব লাগিব।

মনত ৰাখিব, মিঠাই এৰিব পৰামৰ্শ দিয়া নহয় । অৱশ্যে, চেনীযুক্ত খাদ্য কেৱল ডায়েবেটিচৰ কাৰণ নহয়, লগতে হৃদৰোগ, মেদবহুলতা আৰু বিভিন্ন ৰোগৰ কাৰণ। গতিকে যেতিয়াই আপোনাৰ মুখখন মিঠা কৰাৰ তীব্ৰ ইচ্ছা থাকে তেতিয়াই স্বাস্থ্যকৰ খাদ্য বাছনি কৰক। যদি আপুনি মিঠাই খাব বিচাৰে তেন্তে কোনবোৰ খাদ্য খাব লাগে জানি লওঁক।

★ সকলো ধৰণৰ ফলত কম বেছি পৰিমাণে প্ৰাকৃতিক চেনী থাকে। যি স্বাস্থ্যৰ বাবে ক্ষতিকাৰক নহয়। ই স্বাস্থ্য আৰু সোৱাদ দুয়োটা সুৰক্ষিত কৰিব। গতিকে যেতিয়াই আপুনি মিঠাই খাব বিচাৰে ফল এটা তুলি লওক। কিন্তু বেছি মিঠা থকা ফল নাখাব ।

★যদি আপুনি গাখীৰ বা দৈত চেনী খাব বিচাৰে তেন্তে মৌ ব্যৱহাৰ কৰিব। যদিও কিন্তু অত্যাধিক মৌ খোৱা পৰিহাৰ কৰিব।

★ বিভিন্ন চৰবতত চেনীৰ সলনি গুড় ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। গুড়ৰ ক্ষতিৰ স্তৰ চেনীতকৈ যথেষ্ট কম। আৰু গুড় কম সংসাধিত হয়। গতিকে অলপ গুড় খাইও মিঠাই খোৱাৰ প্ৰৱণতা হ্ৰাস কৰিব পাৰে।

★কিন্তু আপুনি মিঠাই খোৱাৰ আকাংক্ষা কেনেদৰে পূৰণ নকৰক, মনত ৰাখিব যে আপোনাৰ ডায়েবেটিচৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণত থাকিব লাগে। উচ্চ পৰিমাণৰ ডায়েবেটিচ থকাৰ সময়ত যিকোনো ধৰণৰ মিঠা খাদ্য পৰিহাৰ কৰিব।

আৰু আপুনি ব্যায়াম কৰি অতিৰিক্ত কেলৰি দহন কৰিব লাগিব। তেতিয়া ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ আৰু বৃদ্ধি হোৱাৰ সম্ভাৱনা নাথাকিব। ডায়েবেটিচ ৰোগীয়ে এক প্ৰণালীবদ্ধ জীৱন যাপন কৰিব লাগিব।

Exit mobile version