৫০ৰ পাছত শৰীৰত বহুতো পৰিৱৰ্তন হয়। দৈনন্দিন চলাচলত হৰমনৰ তাৰতম্যৰ কেবাটাও পৰিৱৰ্তন হয়। বহুতৰে কলেষ্টেৰল আৰু উচ্চ ৰক্তচাপৰ সমস্যা দেখা যায় লগতে বিভিন্নজন ডায়েবেটিচতো ভুগে । ফলস্বৰূপে, এই সময়ত শৰীৰৰ বিশেষ যত্ন লোৱা প্ৰয়োজন।
পঞ্চাশৰ পাছত, দৈনন্দিন জীৱনযাত্ৰাত কিছু পৰিৱৰ্তন অনাটো প্ৰয়োজন। যাতে শৰীৰটো সুস্থ হৈ থাকে। চলাচল ফুৰাত সমস্যা নহয়।
একে সময়তে, খাদ্যৰ প্ৰতি বিশেষ মনোযোগ দিয়াটো গুৰুত্বপূৰ্ণ । ই শৰীৰটো সতেজ আৰু সক্ৰিয় ৰখাত সহায় কৰিব।
এই সময়ত কি খাদ্য খাব লাগে যাতে শৰীৰটো ভালে থাকে ?
বাদাম
শৰীৰ স্বাস্থ্যৱান ৰাখিবলৈ নানা ধৰণৰ বাদাম খোৱাটো জৰুৰী। বাদাম, আখৰোট, কাজু বাদাম খোৱাটোৱে শৰীৰক প্ৰয়োজনীয় প্ৰ’টিন প্ৰদান কৰে। লগতে কেবাটাও খনিজ পদাৰ্থ শৰীৰলৈ যায়। এই ক্ষেত্ৰত হৃদযন্ত্ৰই বিশেষ যত্ন লাভ কৰে।
শাক পাচলি
পাচলিত বিভিন্ন ধৰণৰ ভিটামিন থাকে। ইয়াত প্ৰ’টিন, কেলচিয়াম, এণ্টিঅক্সিডেণ্টো থাকে। পাচলিত কেলৰি অতি কম। ফলস্বৰূপে অত্যাধিক চৰ্বিৰ কোনো আশংকা নাই। পেট ভৰি থাকে । শৰীৰেও পুষ্টি লাভ কৰে।
ফল
ফলত ভিটামিন, কেলচিয়াম থাকে। এই সকলোবোৰ ছালৰ লগতে হাড়ৰ যত্ন লয়। পঞ্চাশৰ পাছত অধিক ফল খালে শৰীৰ সতেজ হৈ থাকিব। চলাচল কৰা আৰু কাম কৰাটোও সহজ হ’ব।