Health : কি ফল এমাহ খালেই কমিব হৃদৰোগৰ শংকা !

heart health 1080x675 1

খাদ্যতালিকাত ক্ৰেনবেৰী থাকিলে, আপোনাৰ হৃদৰোগৰ আশংকা যথেষ্ট কম, ‘খাদ্য আৰু কাৰ্য’ শীৰ্ষক এক গৱেষণা পত্ৰই এই দাবী কৰে ।

৪৫ জন ব্যক্তিক লৈ এই গৱেষণা কৰা হৈছিল । দেখা গৈছিল যে যিসকলে এমাহৰ বাবে নিয়মীয়াকৈ ন গ্ৰাম ক্ৰেনবেৰী পাউডাৰ খাইছিল, তেওঁলোকৰ কাৰ্ডিওভাস্কুলাৰ স্বাস্থ্য উন্নত হৈছিল।

গৱেষণা পত্ৰ অনুসৰি, ন গ্ৰাম ক্ৰেনবেৰী পাউডাৰ ১০০ গ্ৰাম সতেজ ক্ৰেনবেৰীৰ সমান। ক্ৰেনবেৰী খোৱাৰ ফলত ৰক্ত সঞ্চালনৰ হাৰ বৃদ্ধি হয়, যি গৱেষণাই দাবী কৰে যে হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য ভাল থাকে।

ক্ৰেনবেৰী খোৱাৰ পাছত বিপাকৰ হাৰও বৃদ্ধি হয়, সেয়েহে কাৰ্ডিওভাস্কুলাৰ ৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস হয়। বিশেষজ্ঞসকলে দাবী কৰে যে সতেজ ফল উপলব্ধ নহ’লেও, ক্ৰেনবেৰী শুকুৱাব পাৰি আৰু পাউডাৰৰ স’তে খাব পাৰি, হৃদযন্ত্ৰৰ সমস্যাৰ পৰাও পৰিত্ৰাণ পাব পাৰে।

আন কেনে ধৰণৰ ফল হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে উপকাৰী?

যিকোনো ধৰণৰ বেৰী, যেনে ব্লেকবেৰী, ব্লুবেৰী, ষ্ট্ৰবেৰী হৃদৰোগত আক্ৰান্ত লোকসকলৰ বাবে অতি ভাল।

আভাকাডো

আভাকাডোৰ লাভালাভ অপৰিসীম। এই ফলটো হৃদৰোগ নিৰাময়ত অতি উপকাৰী। পটাছিয়ামকে ধৰি একাধিক খনিজ পদাৰ্থ থকা এই ফলটোৱে হৃদযন্ত্ৰটো স্বাস্থ্যৱান কৰি ৰাখে।

কাঠবাদাম, আখৰোট

কাঠবাদাম আৰু আখৰোট হৃদযন্ত্ৰৰ সমস্যাত অতি উপকাৰী। এই শুকান ফলবোৰে তেজত বেয়া কলেষ্টেৰলৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে। যদি কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণত থাকে, হৃদযন্ত্ৰ স্বাস্থ্যৱান হ’ব।

ডালিম

বেদানাই তেজৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰাত আৰু শৰীৰত আইৰন প্ৰদান কৰি তেজ বিশুদ্ধ কৰাত সহায় কৰে। ইয়াত থকা ফাইটোকেমিকেল নামৰ এণ্টি-অক্সিডেণ্টে ধমনীবোৰ স্বাস্থ্যৱান হৈ থকাত সহায় কৰে। ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণত থকাৰ ফলত হৃদযন্ত্ৰ স্বাস্থ্যৱান হৈ থাকে।

Exit mobile version