জানো আহক কেনেকৈ হৃদযন্ত্ৰৰ যতন ল’ব লাগে

GettyImages 1090440708

চলিত মহামাৰী হৃদৰোগীসকলৰ বাবে চিন্তাৰ কাৰণ। হৃদযন্ত্ৰ সুস্থ ৰাখিবলৈ এক প্ৰণালীবদ্ধ জীৱন যাপন কৰা, ওজন নিয়ন্ত্ৰণ কৰা প্ৰয়োজন।

হৃদৰোগৰ উপৰিও, ৰক্ত শৰ্কৰা, উচ্চ ৰক্তচাপ আৰু নিৰ্দিষ্ট কিছু কৰ্কট ৰোগৰ বাবে দায়ী অতিৰিক্ত ওজন ।

হৃদয় সুস্থ ৰাখিবলৈ মানি চলক এই কেইটা পৰামৰ্শ

অৰ্জুন গছৰ বাকলিৰ পাউডাৰ

গৱেষণাত দেখা গৈছে যে অৰ্জুনে গছৰ বাকলিয়ে হৃদযন্ত্ৰ সুস্থ কৰি ৰাখে, ইয়াৰ পেশী শক্তিশালী কৰে আৰু কাৰ্যকৰীতা বজাই ৰাখে। উচ্চ ৰক্তচাপ হ্ৰাস কৰাত ইয়াৰ উচ্চ ৰক্তচাপ-প্ৰতিৰোধী উপাদানবোৰো কাৰ্যকৰী।

গ্ৰীণ টি

এণ্টিঅক্সিডেণ্টেৰে সমৃদ্ধ হোৱাৰ বাবে, ই হৃদৰোগ আৰু অন্যান্য ৰোগ সৃষ্টিকাৰী উন্মুক্ত ‘ ৰেডিকেল’ৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰে। গ্ৰীণ টি মুখ্য এণ্টিঅক্সিডেণ্ট, ‘এপিগালোটেচিন গেলেট বহুতো শাৰীৰিক প্ৰক্ৰিয়া আৰু খাদ্য হজমত উৎপন্ন হোৱা বিষাক্ত পদাৰ্থৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰে।

হালধি

ইয়াত থকা শক্তিশালী যৌগ ‘কাৰকিউমিন’য়ে হৃদযন্ত্ৰৰ পেশী সুস্থ কৰি ৰাখে। বহুতো অধ্যয়নে দেখুৱাইছে যে কাৰকিউমিনে প্ৰদাহজনক আৰু কৰ্কট ৰোগৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰে।

ইয়াত এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে। ইয়াৰ ‘এণ্টিথ্ৰোম্বোটিক’ উপাদানে তেজ পাতল কৰে। গ্ৰীণ টিৰ প্ৰদাহ-প্ৰতিৰোধী উপাদানবোৰো বিষ হ্ৰাস কৰাত কাৰ্যকৰী।

নহৰু

নহৰু বহুতো গুণাগুণেৰে সমৃদ্ধ। নহৰু কেৱল কাৰ্বোহাইড্ৰেটেৰে সমৃদ্ধ নহয় ই পটাছিয়াম, ফছফৰাছ, জিংক আৰু ভিটামিন এ আৰু বি-কমপ্লেক্সৰ দৰে পুষ্টিৰে সমৃদ্ধ।

নহৰুৰ কিছুমান লাভালাভ হৈছে:

কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰে: নহৰুৱে হৃদৰোগ সৃষ্টিকাৰী উপাদানবোৰত কলেষ্টেৰলৰ স্তৰ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। যকৃতত থকা ‘হেজিং গ্লাইকল ৰিডাকটেজ’ এনজাইমৰ জৰিয়তে যকৃতৰ সংশ্লেষণ প্ৰক্ৰিয়াত কলেষ্টেৰল উৎপন্ন হয়। নহৰুৱে এই এনজাইমটো ধৰি ৰাখে আৰু কলেষ্টেৰল সংশ্লেষণ হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।

তেজ গোট মৰা হ্ৰাস কৰে: হৃদআক্ৰমণৰ অন্যতম কাৰণ হৈছে তেজ গোট মৰা। প্লেটলেট নামৰ ৰক্ত কোষবোৰ একেলগে লাগি থাকে আৰু তেজ গোট মাৰে যাক ‘থ্ৰম্বোচ’ বুলি কোৱা হয়। এই সমস্যাটো দূৰ কৰাত নহৰু উপকাৰী।

ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ: উচ্চ ৰক্তচাপই হৃদৰোগৰ আশংকা বৃদ্ধি কৰে। নহৰুত বিভিন্ন যৌগ থাকে যি ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত আৰু হৃদৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।

আদা

এই ভেষজ উপাদানটোৱে হৃদযন্ত্ৰৰ জটিলতাবোৰ দূৰ ৰখাত সহায় কৰে।

কলেষ্টেৰল হ্ৰাস: বিভিন্ন অধ্যয়নে দেখুৱাইছে যে নিয়মীয়াকৈ আদা খোৱাৰ ফলত বেয়া কলেষ্টেৰল এলডিএল ষ্টেক হ্ৰাস হয়। ইয়াৰ উপৰিও, ভাল কলেষ্টেৰল – এইচ.ডি.এল.-ৰ স্তৰ বৃদ্ধি কৰে।

ৰক্ত শৰ্কৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰে: ডায়েবেটিচে হৃদৰোগৰ আশংকা বৃদ্ধি কৰে। উচ্চ ৰক্তচাপৰ ফলত ৰক্তনলীবোৰ ক্ষতিগ্ৰস্ত হয় আৰু ধমনীবোৰ সংকুচিত হয় যি হৃদযন্ত্ৰজ্বলা বৃদ্ধি কৰে।

আদাত আছে উপকাৰী উপাদান যি ৰক্তশৰ্কৰা হ্ৰাস কৰে ।

কেপচিকাম

কেপচিকাম হৈছে এক উপাদান যি সুস্বাদু আৰু উপকাৰী।

২০১৫ চনৰ এটা অধ্যয়নত দেখা গৈছিল যে হৃদযন্ত্ৰ সুস্থ ৰখাত কেপচিকাম সহায়ক। ই ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে, শৰ্কৰাৰ স্তৰ হ্ৰাস কৰে আৰু হৃদযন্ত্ৰৰ পেশীৰ ওপৰত চাপ হ্ৰাস কৰে।

এই ভেষজ উপাদানবোৰ হৃদযন্ত্ৰস্বাস্থ্যকৰ কৰি ৰখাত কাৰ্যকৰী। স্বাস্থ্যৱান হৈ থাকিবলৈ এক সন্তুলিত আহাৰ আৰু স্বাস্থ্যকৰ জীৱনশৈলী অনুসৰণ কৰাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ।

Exit mobile version