পুৰুষ আৰু মহিলা সকলোৰে শৰীৰৰ সুস্থতাৰ বাবে পুষ্টিকৰ খাদ্য খোৱাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। একে সময়তে,অন্তত দিনে কমেও তিনি-চাৰি লিটাৰ পানী খাব খোৱাটো আৱশ্যক।
আপুনি জানেনে যে শৰীৰে প্ৰয়োজনীয় ভিটামিন আৰু খনিজ ফলৰ পৰা আহে। ফলৰ পৰাই অধিক পৰিমাণৰ এণ্টিঅক্সিডেণ্টেৰে পোৱা যায়।
বৰ্তমান, সকলোৱে ব্যস্ত নিজৰ কৰ্মসূচীত। শৰীৰৰ যত্ন আৰু পুষ্টিকৰ খাদ্য খোৱাৰ কথা ভাবিবলৈ সময় নাই বহুতৰে।
বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, বিশেষকৈ পুৰুষসকলৰ সুষম আহাৰ খোৱাত অসন্তুষ্ট হয়। ফলস্বৰূপে, শৰীৰত বিভিন্ন পুষ্টিৰ অভাৱ হয়।
কিন্তু যদি পুৰুষে তেওঁলোকৰ দৈনিক আহাৰত এই পাঁচটা ফল ৰাখে, শৰীৰৰ সকলো ধৰণৰ পুষ্টিৰ উপাদান লাভ কৰিব। ফলস্বৰূপে, কোনো পুষ্টিৰ অভাৱ নহ’ব। পুৰুষসকলে তেওঁলোকৰ আহাৰত কি ফল ৰাখিব জানি লওঁক।
★ ডালিমত এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে। একে সময়তে, এই ফলটোৱে শৰীৰত লোহিত ৰক্ত কণিকা গঠনত এক বিশেষ ভূমিকা পালন কৰে।
★ ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত আপেলে যথেষ্ট কাম কৰে। ইয়াত যথেষ্ট পৰিমাণৰ ভিটামিন চি থাকে। যি ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে।
★ অধ্যয়নে দেখুৱাইছে যে ব্যায়ামৰ পাছত আঙুৰ খোৱাটোৱে ৰক্ত শৰ্কৰা নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখে। আঙুৰত ভিটামিন এ, চি, বি৬ সহ বিভিন্ন খনিজ থাকে।
★ অমিতাই কোষ্ঠকাঠিন্যৰ পৰা সকাহ দিয়ে। ই শৰীৰটো আৰ্দ্ৰ কৰি ৰাখে। ইয়াৰ ফলত হজমত সহায়ক হয় আৰু হজম বৃদ্ধি কৰে। অমিতা ফাইবাৰ আৰু কম কেলৰিসমৃদ্ধ ফল।
★ অধ্যয়নে দেখুৱাইছে যে নিয়মীয়াকৈ খেজুৰ খালে শৰীৰ বিভিন্ন ধৰণে উপকৃত কৰে। বিভিন্ন ধৰণৰ কঠিন ৰোগ পৰিহাৰ কৰিব পাৰে।