FATTY LIVER: বৰ্তমান ফেটি লিভাৰৰ দৰে ঘাতক ৰোগ সচৰাচৰ হোৱা দেখা যায় ।এই ফেটি লিভাৰ ৰোগৰ পৰাই লিভাৰ ছিৰ’ছিছ হোৱাৰ ভয় থাকে । তেনেক্ষেত্ৰত মানুহে খাদ্য অভ্যাসৰ প্ৰতি বিশেষ ধ্যান দিয়াৰ আৱশ্যকতা আছে ।
লিভাৰত ফেট জমা হোৱা এই ৰোগ সাধাৰণতে অত্যাধিক মদ্যপাণ কৰা আৰু বজাৰত সহজে উপলব্ধ হোৱা বিভিন্ন ফাষ্ট ফুডৰ কাৰণে হয় । যিহেতু বৰ্তমান মানুহৰ জীৱনশৈলী যথেষ্ট যান্ত্ৰিক হৈ যোৱাৰ কাৰণে বজাৰত উপলব্ধ হোৱা ফাষ্ট ফুডৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিবলগীয়া হৈছে । যিটো কাৰণে বৰ্তমান প্ৰায়ভাগ মানুহৰ ফেটি লিভাৰ ৰোগ হোৱা দেখা যায় ।
কলকাতাৰ ইনষ্টিটিউট অৱ নিউৰ’চায়েন্সৰ প্ৰধান মীনাক্ষী মজুমদাৰে এই ৰোগৰ পৰা বাচিবলৈ ডায়েট খুউৱ জৰুৰী বুলি উল্লেখ কৰি ফাইবাৰ ও এণ্টিঅক্সিডেণ্ট সমৃদ্ধ ৫ বিধ ফল খোৱাৰ পোষকতা কৰিছে ।
১/ অমিতা : মীনাক্ষী মজুমদাৰে ফেটি লিভাৰৰ বাবে সকলো সময়তে উপলব্ধ হোৱা অমিতা আটাইতকৈ উৎকৃষ্ট ফল বুলি অভিহিত কৰিছে । এই ফলত থকা ভিটামিন এ , চি ,ফাইবাৰ আৰু বিভিন্ন এণ্টিঅক্সিডেণ্টে লিভাৰৰ ফেট বৃদ্ধি হোৱাত বাধা প্ৰদান কৰে ।
৪/ তৰমুজ : মীনাক্ষী মজুমদাৰে কৈছে যে , তৰমুজ ফলত থকা ভিটামিন , মেগনেছিয়াম , পটাছিয়াম , এণ্টিঅক্সিডেণ্ট , ফাইবাৰ আদি পেটৰ কাৰণে খুউৱ ভাল হোৱাৰ লগতে লিভাৰত হ’ব পৰা ফেট ৰোধ কৰাত সহায় কৰে ।
৫/ মধুৰী আম : আমাৰ সকলোৰে বাৰীত সহজে পোৱা এবিধ ফল হৈছে মধুৰী আম । এই ফলত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন বি ৬ , ভিটামিন চি , মেগনেছিয়াম , পটাছিয়াম আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্ট আছে । যি ফেটি লিভাৰ ৰোগৰ কাৰণে উৎকৃষ্ট ফল হিচাপে প্ৰমাণিত হৈছে ।