Hair Care: দৈনিক ছেম্পু, ভাল ব্ৰেণ্ডৰ কণ্ডিচনাৰ, চুলিৰ ছিৰামৰ পৰা আৰম্ভ কৰি দামী স্পা ক্ৰীমলৈকে সকলো ব্যৱহাৰ কৰিছে। চুলিৰ যত্ন লোৱাৰ অন্ত নাই।
কিন্তু এই সকলোবোৰৰ পাছতো আপোনাৰ চুলিখিনি এতিয়াও ট্ৰেকত ঘূৰি অহা নাই নেকি? ৰুক্ষ, শুকান চুলি বচাবলৈ সংগ্ৰাম কৰি আছেনে?
গতিকে, কেৱল বাহ্যিক অভ্যাসেই নহয়, ভিতৰৰ পৰা পুষ্টি প্ৰদান কৰিবলৈ কে’বাটাও বীজৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল হওক। চুলিৰ যত্নত বিভিন্ন ধৰণৰ বীজৰ গুৰুত্ব অপৰিসীম ।
কুমলীয়া গুটি, শণৰ গুটি, সূর্যমুখীৰ গুটি, চিয়া গুটি আৰু ক’লা জিৰাৰ গুটি প্রত্যেকেই চুলিৰ যত্নত বেলেগ বেলেগ কাম কৰে। চুলি সৰা কমোৱা আৰু চুলিৰ গুৰি মজবুত কৰাটো শণৰ বীজ অতি উপকাৰী।
চিয়া গুটিত প্ৰটিন আৰু ফছফৰাছৰ দৰে উপাদান থাকে, যিয়ে চুলিক শিপাৰ পৰা শক্তিশালী কৰি ৰাখে । চিয়াত থকা এমিনো এচিডবোৰো মূৰৰ ছালখনক পুষ্টি প্ৰদান কৰাত অতি ফলপ্রসূ।
সূর্যমুখী ফুলৰ গুটিত থকা ভিটামিন ইয়ে মূৰৰ ছাললৈ ৰক্ত সঞ্চালন বৃদ্ধি কৰে। ইয়াৰ ফলত নতুন চুলি গজা আৰু চুলি সৰা বন্ধ হয়। কুমলীয়া গুটিত ভিটামিন এ, বি আৰু চি, আইৰণ, প্ৰটিন, মেগনেছিয়াম, জিংক, তাম, ফছফৰাছ আদি বহুতো প্রয়োজনীয় পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে।
এই উপাদানসমূহে চুলিৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে ভিতৰৰ পৰা চুলিক পুষ্টি প্ৰদান কৰে। এতিয়া আপুনি ইয়াৰ উপকাৰিতা জানিলে এই গুটিবোৰ কেনেকৈ ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে শিকি লওঁ। সকলো প্ৰকাৰৰ গুটি সমান পৰিমাণে লৈ কেৰাহীত পাঁচ মিনিট শুকানলৈ ভাজি লওক।
ঠাণ্ডা হ’লে মিক্সাৰত পিহি পৰিষ্কাৰ কাঁচৰ টেমাত ৰাখিব। এই মিশ্রণ চাৰিৰ পৰা পাঁচ মাহলৈকে ৰাখিব পাৰে। এই মিশ্ৰণৰ এচামুচ কুহুম পানীৰ লগত মিহলাই খালী পেটত খাব লাগে। কেৱল চুলিয়েই নহয়, সামগ্ৰিক শৰীৰটোও ভাল হ’ব।