- গ্ৰীষ্মকালত ক’লা জামু বহুতৰে প্ৰিয়, এই বেঙুনীয়া ফল বিধ মে মাহৰ মাজভাগৰ পৰা আগষ্টলৈকে বৃহৎ পৰিমাণে ভাৰতত উপলব্ধ হয়। এই ফল সকলো বয়সৰ বাবে উপকাৰী।
- বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, ক’লা জামে হজমশক্তি বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। আহাৰত আঁহৰ উৎস কলা জামে লিভাৰক সক্ৰিয় কৰে আৰু প্লীহা হজম নলীক সৰ্বোত্তম সুস্থ কৰি ৰাখে।
- বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, ক’লা জাম হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল, ক’লা জামত থকা পটাছিয়াম আৰু ফছফৰাছ ৰ দৰে অত্যাৱশ্যকীয় খনিজ পদাৰ্থবোৰে উচ্চ ৰক্তচাপৰ দৰে হৃদযন্ত্ৰৰ যত্নৰ দৰে নিৰ্দিষ্ট কাৰ্ডিঅ’-ভাস্কুলাৰ স্থিতি সুৰক্ষিত কৰে।
- ক’লা জামুয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে, ভিটামিন বি১, বি২, বি৩, বি৬, লগতে উচ্চ পৰিমাণৰ ভিটামিন চি থাকে, এক এণ্টিঅক্সিডেণ্ট যি মুক্ত ৰেডিকেল আক্ৰমণ কৰি শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে, ফলটোৰ বেক্টেৰিয়া-বিৰোধী গুণাগুণ আছে যি আভ্যন্তৰীণ সংক্ৰমণ প্ৰতিৰোধ কৰাত সহায় কৰে আৰু বাহ্যিক।
- ক’লা জামে হাড় শক্তিশালী কৰে, আয়ৰণ, কেলচিয়াম, মেগনেছিয়াম আৰু পটাছিয়ামৰ দৰে অত্যাৱশ্যকীয় খনিজ পদাৰ্থৰ উপস্থিতিয়ে হাড় আৰু দাঁত শক্তিশালী কৰে। বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, এগিলাচ গাখীৰৰ স’তে আধা চামুচ ক’লা জামুৰ পাউডাৰে হাড়শক্তিশালী কৰে।
- জামুৰ কিছুমান বিশেষত্ব আছে যিয়ে ব্লেকহেড আৰু মুখত হোৱা পিম্পল দেখা দিয়াত বাধা দিয়ে । ফলবিধে তেজ বিশুদ্ধকৰণৰ কৰে।
- ডায়েবেটিচ ৰোগীৰ বাবে ভাল ক’লা জামু ।
- বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে,প্ৰতিদিনে ১০০ গ্ৰাম জাম খাব পাৰে। কিন্তু এই ফল খোৱাৰ দুই ঘণ্টা আগতে গাখীৰ খাব নালাগে । বিশেষজ্ঞসকলে এই ফলটো খালী পেটত নাখাবলৈও পৰামৰ্শ দিয়ে।
ADVERTISEMENT