ঘনে ঘনে চাহ খোৱাৰ অভ্যাস আছে নেকি? চাওক কি ধৰণৰ চাহ খোৱা উচিত

https specials

চাহ সকলোৰে প্ৰিয়, কম বেছি পৰিমাণে সকলোৱে গোটেই দিনটো কামৰ মাজত চাহ খায়, কিন্তু শৰীৰৰ বাবে কোন বিধ চাহ উপকাৰী? চাহত প্ৰচুৰ পৰিমাণৰ এণ্টিঅক্সিডেণ্ট মজুত থাকে আৰু মুক্ত ৰেডিকেলৰ বিকাশ হ্ৰাস কৰে, যি ভিতৰৰ পৰা সুস্থ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।

গৱেষণাত প্ৰমাণিত, যিসকলে নিয়মীয়াকৈ চাহ খায় তেওঁলোকে দীৰ্ঘসময় ধৰি স্বাস্থ্যৱান হৈ থাকে। চাহ স্বাস্থ্যৰ বাবে যথেষ্ট উপকাৰী। চাহত এণ্টিঅক্সিডেণ্ট গুণ আছে চাহত কফিতকৈ কম কেফেইন থাকে যি ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। কোন কোন চাহৰ কি কি গুণাগুণ চাওঁ আহক –

নিয়মীয়াকৈ আদাৰ স’তে চাহ খোৱাটো হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে ভাল, ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে। এই চাহে কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰি তেজ গোট মৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰে আৰু আগৰ পৰা ৰক্ত সঞ্চালন বৃদ্ধি কৰে। চৰ্দি কাহৰ সময়ত অলপ আদাৰে তৈয়াৰ কৰা চাহ খুৱাটো অতি লাভদায়ক ।গৰম চাহৰ স’তে আদা মিহলি কৰাটো এটা ডাঙৰ লাভালাভ। আদাত ভিটামিন, খনিজ আৰু এমিনো এচিড থাকে যি ৰক্ত সঞ্চালন উন্নত কৰে আৰু হৃদযন্ত্ৰ সুস্থ কৰি ৰাখে। লগতে আদাৰ ৰসে ধমনীবোৰত চৰ্বি জমা হোৱা প্ৰতিহত কৰে। ইয়াৰ ফলস্বৰূপে, প্ৰতিদিনে আদা চাহ খালে হাৰ্ট এটেক্ট আৰু ষ্ট্ৰ’কৰ আশংকা যথেষ্ট হ্ৰাস হ’ব,বুলি বিশেষজ্ঞসকলে জানিবলৈ দিয়ে।

গ্ৰীণ টি স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। বহুলোকে ওজন হ্ৰাস কৰিবলৈ এই চাহ খায়। গ্ৰীণ টিয়ে ওজন হ্ৰাস, কলেষ্টেৰল হ্ৰাস আৰু হজম উন্নত কৰাৰ পৰা ৰক্ত শৰ্কৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ সক্ষম। বিশেষজ্ঞসকলে বিশ্বাস কৰে যে দিনে একাপৰ পৰা দুই কাপ গ্ৰীণ টি খোৱাটো স্বাস্থ্যকৰ। গ্ৰীণ টিত এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে, নিয়মীয়াকৈ খোৱাটোৱে ছাল আৰু চুলি সুস্থ কৰি ৰাখে।

বহুতে এতিয়ালৈকে কেমোমাইল টি বিষয়ে অৱগত নহয়, কিন্তু বিদেশত এই চাহ খাই থকাটো প্ৰচলিত। এই চাহটো ফুলৰ পৰা এক প্ৰকাৰে তৈয়াৰ কৰা হয়। ভেষজ চাহৰ মাজত অন্যতম হ’ল এই কেমোমাইল চাহ। এই চাহত কোনো ক্ষতিকাৰক কেফেইন নাথাকে। এই চাহ খোৱাটোৱে টোপনি উন্নত কৰে। মূলতঃ দুই প্ৰকাৰৰ কেমোমাইল চাহ ব্যৱহাৰ কৰা হয় – ৰোমান আৰু জাৰ্মান। কিন্তু বিশেষজ্ঞসকলে গৰ্ভৱতী সকলক এই চাহ পৰিহাৰ কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়ে। এই চাহ সংৰক্ষণ কৰাৰ অন্য পদ্ধতি আছে । এই চাহকাষৰ ঠাণ্ডা পৰিৱেশত ৰাখিব লাগে।

পুদিনা পাতৰশিপা, পাত, কাণ্ডকে ধৰি সকলো গুণেৰে পৰিপূৰ্ণ। পুদিনা পাত বোৰ সুগন্ধি হিচাপে ৰন্ধাত ব্যৱহাৰ কৰা হয়। পুদিনা পাত কাবাব, চাটনি, মচলাত ব্যৱহাৰ কৰা হয়। পুদিনা পাত তেল তৈয়াৰ কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হয়। বিশেষজ্ঞসকলে কয় যে ,পুদিনা চাহ খালে লাভালাভ হয়।

জবা ফুলৰ চাহ অসাধাৰণ ভাৱে পুষ্টিকৰ। ই উচ্চ ৰক্তচাপ আৰু উচ্চ কলেষ্টেৰলৰ সমস্যা হ্ৰাস কৰে। একে সময়তে, ই হজমৰ সমস্যাও নাইকিয়া কৰে। যকৃতৰ ৰোগ নিৰাময় কৰাৰ লগতে কৰ্কট ৰোগৰ প্ৰৱণতা হ্ৰাস কৰাৰ ক্ষেত্ৰত জবা ফুলৰ গুণাগুণ অনস্বীকাৰ্য্য। উদ্বেগ আৰু উদ্দীপনা হ্ৰাস কৰিবলৈ জবা চাহ যথেষ্ট পৰিমাণৰ ভিটামিন চি, খনিজ, এণ্টিঅক্সিডেণ্টৰ দ্বাৰাও প্ৰভাৱিত হয়। বহুলোকে ইয়াক টেঙা চাহ বুলি কয় কিয়নো ই খাবলৈ বৰ টেঙা। জবা ফুলৰ চাহৰ সোৱাদ ক্ৰেনবেৰী ৰসৰ দৰে। ইয়াক যিমান ইচ্ছা ঠাণ্ডা বা গৰম খাব পাৰি। এই চাহত কোনো কেফেইন নাথাকে সেয়েহে ই শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। বিশেষজ্ঞসকলে কয় যে, এইবোৰ একাধিকবাৰ খালেও শৰীৰত কোনো বিৰূপ প্ৰভাৱ নপৰে।

Exit mobile version