সৰুৰ পৰা ডাঙৰলৈকে যিকোনো বয়সতে মানুহ ষ্ট্ৰোক হব পাৰে । আপুনি জানেনে যে প্ৰতি ৪০ ছেকেণ্ডত এজন ব্যক্তি ষ্ট্ৰোকত আক্রান্ত হৈছে ? এজন ব্যক্তিৰ ষ্ট্ৰোক হোৱাৰ কাৰণ হৈছে অত্যাধিক চিন্তা কৰা। কিন্তু চিকিৎসকৰ মতে, মস্তিষ্কৰ কোষবোৰৰ মাজত ৰক্ত সঞ্চালনৰ অভাৱৰ বাবে এনে হয়। তথ্য অনুসৰি উচ্চ ৰক্তচাপ, উচ্চ কলেষ্টেৰল আৰু ধূমপানৰ ফলত আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰত ৪৯ শতাংশ লোক ষ্ট্ৰোকত ভুগি আছে। বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, যদি এজন ব্যক্তিয়ে ৰক্ত সঞ্চালন সঠিকভাৱে নিয়ন্ত্ৰণ কৰে তেন্তে এই ভয়ংকৰ ৰোগ পৰিহাৰ কৰিব পাৰি। অৱশ্যে, ইয়াৰ বাবে কিছুমান মৌলিক ঘৰুৱা প্ৰতিকাৰ আছে, যিবোৰ কেৱল তেতিয়াহে পৰিহাৰ কৰা হ’ব যদি আপুনি আপোনাৰ দৈনন্দিন আহাৰত কিছু পৰিৱৰ্তন কৰে। এই খাদ্যৰ তালিকাত কি আছে চাওক
★হাই ফাইবাৰ সমৃদ্ধ দুগ্ধজাত খাদ্য হাৰ্টৰ বাবে ভাল নহয়। ইয়াক সলনি আপুনি ফেটযুক্ত খাদ্য এৰি আপুনি দৈ খাব পাৰে ।ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ফাইবাৰ আছে যি হাৰ্টৰ বাবে অতি উপকাৰী ।
★ফাইবাৰ সমৃদ্ধ ও’তছ শৰীৰৰ এলডিএল কলেষ্টৰেল হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।