Winter Vagetables: শীতকালীন পাচলি খায় ভালপায়? কোনসমূহ খালে শৰীৰৰ উপকাৰ হয়

1636366108 winter pic

শীতকালীৰ পাচলি বজাৰত ওলাবলৈ আৰম্ভ কৰিছে। কে’বাটাও শীতকালীন পাচলি আছে যিবোৰ বিশেষ পুষ্টিৰে সমৃদ্ধ। শীতকালত প্ৰতিদিনে সেইসমূহ আপোনাৰ আহাৰত ৰাখিলে আপোনাৰ স্বাস্থ্য সুৰক্ষিত হয়, সেই পাচলিসমূহ কি?

গাজৰ: গাজৰক শীতকালীন পাচলি হিচাপে সকলোৰে জনপ্ৰিয় । গাজৰত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন এ থাকে। বিটা কেৰোটিন সমৃদ্ধ গাজৰে চকুৰ সমস্যাৰ পৰা সুৰক্ষা দিয়ে। গাজৰে লিভাৰো ভালদৰে ৰাখে। দাঁতৰ সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত গাজৰ যথেষ্ট কাৰ্যকৰী।

ফুলকবি: ফুলকবি যিকোনো ধৰণে খাব পাৰি। ইয়াত যথেষ্ট পৰিমাণে কেলচিয়াম, ভিটামিন, খনিজ, এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে। ফুলকবিত থকা ফাইবাৰে হজম বৃদ্ধি কৰে। ইয়াত অমেগা ৩ ফেটি এচিড থাকে, যি মস্তিষ্কৰ কৰ্মক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে।

বন্ধাকবি: বন্ধাকবিত যথেষ্ট পৰিমাণে ফছফৰাছ থাকে, যি হাড় শক্তিশালী কৰে। বন্ধাকবিয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰাত সহায় কৰে।

বীন: বীনত যথেষ্ট পৰিমাণৰ এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে। ইয়াত থকা প্ৰদাহ-প্ৰতিৰোধীয়ে হৃদৰোগ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। বীন চুলিৰ বাবেও যথেষ্ট উপকাৰী।

Exit mobile version