বাদাম বহুতৰে প্রিয় । বিশেষকৈ কাজুবাদাম। এই বাদামৰ পুষ্টিৰ গুণো একাধিক। কিন্তু সকলোৰে শৰীৰৰ ক্ষেত্ৰত কাজুবাদাম (Kaju or Cashew) ভাল নহয় । কিন্তু কিয় ?
(১) অন্যান্য বাদামৰ দৰে কাঠবাদামতো যথেষ্ট পৰিমাণৰ প্ৰ’টিন আৰু চৰ্বি থাকে। ইয়াৰ ফলত ওজন বৃদ্ধি হোৱাৰ সম্ভাৱনা অধিক। গতিকে যিসকলৰ এটা বাদাম খালেই ওজন বৃদ্ধি হয় ,তেওঁলোকে বাদাম কমকৈ খোৱা উচিত ।
(২) এলাৰ্জি থকা সকলে সাৱধানে বাদাম খাব লাগে। কিয়নো কাঠবাদাম খোৱাৰ ফলত বহুতৰ এলাৰ্জি হয়।
(৩) সোৱাদৰ লগতে সঠিক পৰিমাণত কাঠবাদাম খাব। অত্যাধিক কাঠবাদাম খালে গেষ্ট্ৰিক সমস্যা হ’ব পাৰে।
(৪) কোষ্ঠকাঠিন্য থকা সকলে অত্যাধিক বাদাম খাব নালাগে। ই সমস্যাটো বৃদ্ধি কৰে। এই সমস্যাটোৱে ভৱিষ্যতে এক গুৰুতৰ ৰূপ ল’ব পাৰে।
(৫) যিসকলে নিয়মীয়াকৈ ঔষধ গ্ৰহণ কৰে তেওঁলোকে অধিক কাঠবাদাম খাব নালাগে। ইয়াৰ মাজতে, বাদামে ঔষধৰ কাৰ্যকৰীতা হ্ৰাস কৰে। ই ৰোগটো দূৰ কৰাত পলম কৰে।