নহৰুৰ স্বাস্থ্যজনিত উপকাৰিতাৰ বিষয়ে শুনি আপুনিও হ’ব হতবাক

is garlic a vegetable 732x548 thumbnail 732x549 1

★কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰিত কৰে

নহৰুৱে কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰি কাৰ্ডিওভাস্কুলাৰ ৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস কৰিব পাৰে। বহুতো প্ৰাকৃতিক প্ৰতিকাৰৰ দৰে, নহৰুৰ লাভালাভবোৰ আৰম্ভ হ’বলৈ অলপ সময় লাগে, কিয়নো শৰীৰত ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থ জমা হ’বলৈ দিব লাগিব। কিন্তু দৈনন্দিন খাদ্যাভাসত নহৰু যোগ দিয়াটো এটা জীৱনজোৰা অভ্যাস বিকশিত কৰাৰ এক স্বাস্থ্যকৰ উপায় যি বছৰে বছৰে আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকৃত হ’ব পাৰে।

★উচ্চ ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰন কৰে

নহৰুৰ প্ৰদাহ-প্ৰতিৰোধী লাভালাভ আছে আৰু ই শৰীৰৰ মাজেৰে তেজ অধিক সহজে প্ৰবাহিত হোৱাত সহায় কৰে। কেইবাটাও অধ্যয়নে উচ্চৰক্তচাপত ভোগা ৰোগীক নহৰুৰ পৰিপূৰক গ্ৰহণ কৰাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে। কিন্তু এনে পৰিপূৰক গ্ৰহন কৰাৰ আগতে বিশেষজ্ঞৰ সৈতে আলোচনা কৰাতো প্ৰয়োজনীয়।

★ হৃদপিণ্ডৰ স্বাস্থ্য সুৰক্ষিত ৰাখে

হৃদৰোগৰ বিপদাশংকা হ্ৰাস কৰাত নহৰু এক প্ৰাকৃতিক কাৰক। ই কলেষ্টেৰল আৰু ৰক্তচাপ হ্ৰাস কৰে। কঠিন ৰক্তনলীবোৰ শিথিল কৰি আৰু প্লেটলেট একত্ৰীকৰণ প্ৰতিহত কৰি আপোনাৰ হৃদৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস কৰে। নহৰুৱে নাইট্ৰিক অক্সাইডৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰে যি ৰক্ত নলীবোৰ শিথিল কৰি ৰাখে। ই প্লেটলেটবোৰ প্ৰ’টিনৰ স’তে বান্ধি ৰখাত বাধা দিয়ে, যি তেজ গোট মৰা হ্ৰাস কৰে।

★কাহ-চৰ্দিৰ বাবে ভাল

নহৰুৱে ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে আৰু চৰ্দি আৰু ফ্লুৰ লক্ষণৰ তীব্ৰতা আৰু ম্যাদ হ্ৰাস কৰে।

★শৰীৰৰ ক্ৰিয়াক্ষমতা উন্নত কৰে

ব্যায়াম-প্ৰেৰিত ভাগৰ হ্ৰাস কৰিবলৈ নহৰু ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। কিছুমান অধ্যয়নে দেখুৱাইছে যে হৃদৰোগীয়ে ছয় সপ্তাহ ধৰি নহৰু তেল ব্যৱহাৰ কৰিলে তেওঁলোকৰ সৰ্বোচ্চ হৃদস্পন্দনৰ হাৰ ১২% উন্নত হয় আৰু ভাগৰুৱা অনুভৱ নকৰাকৈ দীঘলীয়া ব্যায়াম কৰিব পাৰে।

★ ছালৰ মাণদণ্ড উন্নত কৰে

নহৰুৰ বহুতো উপকাৰী গুণ আছে- এণ্টিঅক্সিডেণ্ট, এণ্টিবেক্টেৰিয়েল আৰু এণ্টিফাংগাল। যি আপোনাৰ ছালৰ স্বাস্থ্যজনিত উপকাৰিতা সাধে। ছাল সুৰক্ষিত কৰিবলৈ আৰু মুক্ত ৰেডিকেলৰ পৰা ক্ষতি প্ৰতিহত কৰিবলৈ নহৰুৰ এণ্টিঅক্সিডেণ্ট গুণাগুণবোৰ কাৰ্য কৰে। সময়ৰ সৈতে স্থানীয় নহৰুৰ নিষ্কাশন ব্যৱহাৰ কৰিলে এণ্টি-এজিং প্ৰভাৱ থাকিব পাৰে কিয়নো নহৰুৱে ছালৰ কোষবোৰৰ বিকাশ আৰু দীৰ্ঘম্যাদীত্ব বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে।

Exit mobile version