আলু
ওজন বৃদ্ধি বিষয়টো আহিলে সকলোতকৈ প্ৰথম আলুৰ নামে আহে । অৱশ্যে, আলুয়ে যথেষ্ট ফাইবাৰ প্ৰদান কৰে। বিশেষকৈ যদি আপুনি মিঠা আলু খায়, তেন্তে পেট অতি সোনকালে ভৰে। মিঠা আলু উতলাই বা বেক কৰি খালে কম কেলৰি গ্ৰহণ কৰে।
কল
শৰীৰটো শক্তিশালী কৰিবলৈ এটা কল যথেষ্ট। পাতল সেউজীয়া মানে অলপ কঠিন কল খোৱাটোৱে একে পৰিমাণৰ এনাৰ্জী ড্ৰিংকৰ সহায় কৰে। বিশেষকৈ অলপ কঠিন কলত ষ্টাৰ্চ থাকে যি বিপাক অলপ লেহেম কৰে। ই আপোনাক সহজে ভোক নকৰে।
আপেল
আপেল খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল । আপেল পানী আৰু ফাইবাৰ সমৃদ্ধ, ।
ফুলকবি
এই শীতকালত আপোনাৰ খাদ্যৰ তালিকাত সৰ্বোচ্চ স্থান দখল কৰিব পাৰে ফুলকবিয়ে । এই পাচলিবিধ ৰন্ধাৰ বিভিন্ন উপায় আছে। ইয়াত ভিটামিন চি, কেআৰ ফলেট থাকে। ফুলকবিয়ে ডিজেচন লেহেম কৰে আৰু আপোনাৰ ভোক হ্ৰাস কৰে।
খেজুৰ
খেজুৰ প্ৰচুৰ কেলৰি আৰু প্ৰাকৃতিক চেনীৰে হ’লেও ই ফাইবাৰ সমৃদ্ধ ।বিশেষকৈ খাদ্যত চেনী নোহোৱাকৈ খেজুৰ ব্যৱহাৰ কৰি খাদ্যত ফাইবাৰ পৰিমাণ বৃদ্ধিটো সম্ভৱ। ই আপোনাৰ ভোক হ্ৰাস কৰিব পাৰে।