শীতকালত সুস্থ থাকিবলৈ পৰিহাৰ কৰক এইসমূহ খাদ্য

img 20180607 5b18e0f420c86

শীতকালত ফ্ৰিজত ৰখা ঠাণ্ডা খাদ্য পৰিহাৰ কৰা উচিত। ঠাণ্ডা খাদ্য খোৱাটোৱে শৰীৰৰ প্ৰতিৰক্ষা প্ৰণালী হ্ৰাস কৰে। এই খাদ্যবোৰ হজম কৰা কঠিন আৰু শৰীৰৰ প্ৰতিৰক্ষা ক্ষমতা হ্ৰাস কৰিব পাৰে, যি বেক্টেৰিয়াৰ সংক্ৰমণ বৃদ্ধি কৰে।

দুগ্ধজাত সামগ্ৰী পৰিহাৰ কৰিব। শীতকালত গাখীৰ, শ্বেক আৰু স্মুদিৰ দৰে ঠাণ্ডা দুগ্ধজাত খাদ্যৰ ব্যৱহাৰ সীমিত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিব। ঠাণ্ডা হ’লে গাখীৰ বা চীজ শ্লেষ্মা ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰে, সংক্ৰমণ বৃদ্ধি কৰে।

বিশেষজ্ঞসকলে কয় যে শীতকালত মাংসৰ দৰে গধুৰ আহাৰ কম খাব লাগে। এই খাদ্যৰ ফলত হজমৰ সমস্যা আৰু ওজন বৃদ্ধি হ’ব পাৰে ।

খাই ভাল পালেও ফ্ৰেঞ্চ ফ্ৰাই, গৰম শিঙৰা বা অন্যান্য ভজা খাদ্য পৰিহাৰ কৰিব। এই খাদ্যবোৰ হজম কৰা কঠিন। ফলস্বৰূপে, যদি হজমৰ সমস্যা হয়, ই ডিঙিত জ্বলা-পোৰা কৰে আৰু শৰীৰৰ প্ৰতিৰক্ষা ক্ষমতা হ্ৰাস কৰে, যি বেক্টেৰিয়াৰ সংক্ৰমণ বৃদ্ধি কৰে।

শীতকালত দুপৰীয়াৰ আহাৰৰ পাছত চালাড আৰু কেঁচা খাদ্য পৰিহাৰ কৰা ভাল ।

চেনীযুক্ত চডা আৰু পেকেট ফলৰ ৰসে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা হ্ৰাস কৰে। উচ্চ পৰিমাণৰ চেনীয়ে শৰীৰত ইনচুলিন প্ৰতিৰোধ সৃষ্টি কৰে আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা হ্ৰাস কৰিব পাৰে।

Exit mobile version