অ’মিক্ৰনৰ তীব্ৰ সংক্ৰমণ ক্ষমতাই ক’ভিডৰ বিপদাশংকা যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিছে। সেয়েহে, এয়া অনস্বীকাৰ্য্য যে বিভিন্ন ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰাৰ পাছতো, যিকোনো লোক ক’ভিডত আক্ৰান্ত হ’ব পাৰে। আৰু যদি আপুনি ক’ভিডত আক্রান্ত হয় তেন্তে আপুনি চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল’ব লাগিব।
কিন্তু একে সময়তে, এইটোও মনত ৰখা টো গুৰুত্বপূৰ্ণ যে ক’ভিড বা আন যিকোনো ৰোগৰ বিৰুদ্ধে শৰীৰৰ স্বাভাৱিক ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা হৈছে আটাইতকৈ ডাঙৰ সঁজুলি।
ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধিৰ ক্ষেত্ৰত আহাৰ আৰু জীৱনযাপন অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। বহুলোকে জানে যে এই সময়ত, ভিটামিন চি সমৃদ্ধ কিছুমান ফল যেনে কমলা, মৌচুমী আদি খালে শৰীৰ উপকৃত হয়। কিন্তু আপুনি জানেনে প্ৰতিৰোধ বৃদ্ধি কৰিবলৈ আৰু কি কৰিব পাৰি?
(১) সেউজীয়া শাক-পাচলি, বিশেষকৈ শীতকালীন পাচলি, ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা নিৰ্মাণত অতি কাৰ্যকৰী।
(২) যিসকলে বাদাম খাবলৈ ভাল পায়, তেওঁলোকে কাঠবাদাম আৰু আখৰোট খাব পাৰে। ইয়াত চৰ্বি, আঁহ আৰু প্ৰ’টিন থাকে। সকলোৱে একেলগে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে।
(৩) যদি আপুনি নিয়মীয়াকৈ পৰিমিত পৰিমাণে খায় তেন্তে আদা, নহৰু, মিঠা আলু আৰু আমলখিৰ দৰে খাদ্যও উপকাৰী হ’ব। এইবোৰে ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে।
(৪)মনত ৰাখিব, যিকোনো খাদ্যৰ হজম আৰু বিপাকৰ বাবে পৰ্যাপ্ত পানী খোৱাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ, সেয়েহে শৰীৰৰ ওপৰত নজৰ ৰাখিব যাতে শৰীৰত পানীৰ অভাৱ নহয়। যদি নহয়, কোনো খাদ্য পৰ্যাপ্ত উপযোগী নহ’ব।
(৫) আহাৰৰ উপৰিও, নিয়মীয়াকৈ গৰম পানী গাৰ্গল কৰাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। আনকি ভাইৰাছটো কোনো প্ৰকাৰে শৰীৰত প্ৰৱেশ কৰিলেও, এই অভ্যাসে ইয়াৰ স’তে অলপ যুঁজ দিয়াত সহায় কৰে।
কিন্তু মনত ৰাখিব, এই সকলোবোৰ এক ঘৰুৱা প্ৰতিকাৰ। ৰোগৰ প্ৰকোপ বেছি হ’লে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ লোৱা প্ৰয়োজন।