Diabetes :
শীতকালৰ আৰম্ভণিত সতেজ পাচলিৰ উপৰিও, বজাৰত বহুতো ঋতুগত ফল পোৱা যায় । শীতকালীন বুলি ক’লেই বজাৰত যেন কমলাৰ উজান উঠে । শীতৰ ৰ’দত বহি কমলা খোৱাৰ মজাই বেলেগ।
অৱশ্যে, সোৱাদৰ উপৰিও, ভিটামিন চি-সমৃদ্ধ কমলা শৰীৰৰ বাবেও বৰ উপকাৰী। ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী বৃদ্ধি কৰাৰ উপৰিও, এই ফলে শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী ।
যিহেতু কমলাৰ সোৱাদ মিঠা। সেয়েহে ডায়েবেটিচত আক্ৰান্ত থকা সকলৰ বহুতে কমলা পৰিহাৰ কৰে। কমলা খোৱাটোৱে সঁচাকৈয়ে ডায়েবেটিচ বৃদ্ধি কৰিব পাৰে নেকি?
চিকিৎসকৰ মতে, কমলা হৈছে নেমুজাতীয় ফল। যদিও সোৱাদত মিঠা, ইয়াত চেনীৰ পৰিমাণ অধিক নহয়। কমলাত স্বাস্থ্যকৰ উপাদান যেনে আঁহ, ভিটামিন চি আৰু পটাছিয়াম থাকে।
ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখিবলৈ, কমলা বৰ উপকাৰী ফল । ইয়াৰ উপৰিও, কমলাৰ গ্লাইচেমিক সূচক ৪০ তকৈ সামান্য বেছি। চিকিৎসকৰ মতে, যদি গ্লাইচেমিক সূচক ৫৫-তকৈ কম হয়, ডায়েবেটিচ ৰোগীসকলে সকলো খাদ্য ভালদৰে খাব পাৰে।
ডায়েবেটিচ ৰোগীসকলৰ বাবে কমলা খোৱাৰ আটাইতকৈ স্বাস্থ্যকৰ উপায় হৈছে কোনো অতিৰিক্ত চেনী যোগ নকৰাকৈ। ডায়েবেটিক ৰোগীৰ বাবে কমলা ক্ষতিকাৰক নহয়।
অৱশ্যে, কোনো বিপদাশংকা নোলোৱাকৈ, আপুনি কমলা ৰসত এক চামুচ চিয়া বীজ মিহলি কৰিব পাৰে। এই বীজবোৰে আপোনাৰ শৰীৰত অমেগা ৩ ফেটি এচিডৰ পৰ্যাপ্ত যোগান ধৰিব।
অৱশ্যে, সকলোৰে শাৰীৰিক অৱস্থা একে নহয়। ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ একে নহয়। গতিকে যদি আপুনি ডায়েবেটিক ৰোগী, আপুনি কমলা খোৱাৰ আগতে নিশ্চিতভাৱে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল’ব পাৰে।