কৰ’না ভেকছিন গ্ৰহণ কৰাৰ আগতে বা পিছত কি খাব পাৰি বা কি খাব নোৱাৰি সেই বিষয়ে এতিয়াও বহুতৰ মাজত প্ৰশ্নৰ উত্থাপন হয়। সমগ্ৰ দেশতে কৰ’না টিকাকৰণ অভিযান আৰম্ভ কৰা হৈছে। বহুলোকে ইতিমধ্যে ভেকছিন গ্ৰহণ কৰিছে। বহুতে এতিয়া ইয়াক ল’বলৈ প্ৰস্তুত। কিন্তু শৰীৰত কৰ’না ভেকছিনৰ প্ৰভাৱ প্ৰভাৱিত কৰিবলৈ নিশ্চিতভাৱে এটা ভাল আহাৰৰ প্ৰয়োজন। এই পৰিস্থিতিত কি খাব লাগে আৰু কি পৰিহাৰ কৰিব লাগে জানি লওঁক।
প্ৰথমতে, কৰ’না ভেকছিন গ্ৰহণ কৰাৰ সময়ত শৰীৰত পানীৰ পৰিমাণ পৰ্যাপ্ত নহ’লে একাধিক সমস্যা হ’ব পাৰে। গতিকে খোৱা পানীৰ দ্বাৰা নিজকে হাইড্ৰেটেড কৰি ৰখাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। একে সময়তে, কৰ’না ভেকছিন গ্ৰহণ কৰাৰ পাছত পাৰ্শ্বক্ৰিয়া প্ৰতিৰোধ কৰিবলৈ হাইড্ৰেটেড কৰিব লাগে।
ভেকছিন লোৱাৰ আগত আৰু পাছত সুৰা পৰিহাৰ কৰিব। ই পানীৰ বিপৰীত কাম কৰিব। যদি আপুনি সুৰা সেৱন কৰে তেন্তে জ্বৰ, ভাগৰ, শৰীৰৰ বিষৰ ফলত আন বহুতো পাৰ্শ্বক্ৰিয়া হ’ব পাৰে। এখন আলোচনী অনুসৰি, সুৰা সেৱনে দ্ৰুতগতিত শৰীৰত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বা ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা হ্ৰাস কৰে।
ব্ৰিটিছ জাৰ্নেল অফ নিউট্ৰিছনে প্ৰকাশ কৰা এখন কাকত অনুসৰি, ক’ভিড ভেকছিন গ্ৰহণ কৰোঁতে খাদ্যশস্যৰ দৰে উচ্চ আঁহ থকা খাদ্য খোৱাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। ই শৰীৰত আঁহৰ স্তৰ আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিব।
পেকেট যুক্ত খাদ্য সম্পূৰ্ণৰূপে পৰিহাৰ কৰিব। পেকেট কৰা দ্ৰুত খাদ্য বা বাহিৰৰ খাদ্যত যথেষ্ট কেলৰি থাকে। কেৱল সেয়াই নহয়, উচ্চ সংপৃক্ত চৰ্বি থকা খাদ্য খালে শৰীৰ দুৰ্বল হ’ব। লগতে বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, এই সময়ত অত্যাধিক মিঠাই খোৱাটোও সঠিক নহয়। ই চাপ আৰু উদ্বেগ বৃদ্ধি কৰে। নিশাৰ টোপনিও ব্যাহত হয়।