নিতৌ বৃদ্ধি পাইছে ক’ভিড সংক্ৰমণ । অথচ এই ৰোগৰ বাবে কোনো ঔষধ নাই। গতিকে খাদ্যৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়াটোয়ে হৈছে একমাত্ৰ উপায় । বৃদ্ধি কৰিব লাগিব ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা । কি খাব লাগে আৰু কোনবোৰ খাদ্য পৰিহাৰ কৰিব লাগে ?
ক’ভিডৰ বিভিন্ন লক্ষণ আছে। কাৰোবাৰ জ্বৰ, কাৰোবাৰ কাহ । আন কাৰোবাৰ পেটৰ সমস্যা । গতিকে আপুনি আপোনাৰ প্ৰয়োজনীয়তা বুজিব লাগিব আৰু আহাৰ ঠিক কৰিব লাগিব। পেটৰ সমস্যা থকা সকলে নেমু, ভিনেগাৰৰ দৰে নাখাব। আকৌ, যদি আপোনাৰ জ্বৰ হয়, আপুনি দাইলৰ স’তে নেমুৰ ৰস মিহলি কৰিব পাৰে।
পুষ্টিৰ লগতে কেলৰিও
আপুনি অধিক ফল আৰু পাচলি খোৱা উচিত। ভিটামিন এ, চি, ডি আৰু জিংক থকা খাদ্য খাব। কিন্তু যিহেতু ক’ভিড হৈছে মুখ্যতঃ ভাইৰেল জ্বৰ বা ফ্লুৰ দৰে এক ৰোগ, কেলৰিঅ’ই শৰীৰ শক্তিশালী কৰিব বিচাৰে। আপুনি দৈৰ স’তে স্মুদি বনাব পাৰে, গ্ৰীক দৈ খাব পাৰে। বাদামেৰে তৈয়াৰ কৰা মাখনত যথেষ্ট ‘ভাল চৰ্বি’ থাকে। আপুনি ৰুটিৰ স’তে খাব পাৰে।
প্ৰচুৰ পৰিমাণৰ পানীয়
পানী খোৱাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। বিশেষকৈ যদি আপুনি পেটৰ সমস্যাত ভুগি আছে, আপোনাৰ শৰীৰৰ পৰা যথেষ্ট পানী ওলাই আহিছে। গতিকে পানীৰ উপৰিও, আপুনি চাহ, মুৰ্গীৰ চুপ বা ঝোল, ফলৰ ৰস, আদা আৰু মৌৰ স’তে নাৰিকল পানী খাব পাৰে। যদি ই অত্যাধিক হয়, আপুনি কেতিয়াবা ইলেক্ট্ৰলাইট পানীও খাব লাগিব।
কম মচলাযুক্ত খাদ্য
এই সময়ত, বহুলোকে তেওঁলোকৰ সোৱাদ আৰু গোন্ধ হেৰুৱায়। গিলিবলৈ কঠিন। গতিকে তেল আৰু মচলা অবিহনে খাদ্য খোৱা ভাল। যদি এইটো বৰ কঠিন হয় তেন্তে আপুনি বইল খাদ্য খাব লাগিব।
ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিবলৈ
আদা, মৌ, তুলসী পাত, লং, ডালচেনি,, তেজপাত, গোলমৰিজ উতলাওক আৰু মিশ্ৰণ এটা বনাওক। যদি আপোনাৰ ডিঙিৰ বিষ হয় তেন্তে উপকাৰ পাব। আপুনি এইটো অত্যাধিক বনাব পাৰে আৰু ফ্ৰিজটো ৰাখিব পাৰে। ইয়াক ফ্ৰীজৰ পৰা উলিয়াওক আৰু প্ৰয়োজন অনুসৰি গৰম কৰক। ভেষজ চা, আমলখিৰ ৰস, হালধি চাহ, হালধি গাখীৰ আদি খাদ্য নিয়মীয়াকৈ খাব। ই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰিব।