নিজকে সুন্দৰ কৰি ৰাখিবলৈ আপোনাৰ শৰীৰক সুস্থ কৰি ৰখাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ । কৰ’নাৰ সময়ত আপোনাৰ ওজন দিনে দিনে বাঢ়ি আহিছে নে ?শৰীৰ চৰ্বিৰ পৰিমাণ বাঢ়িছে? কিয়নো কৰ’নাৰ সময়ত জিমলৈ যোৱাৰ সম্ভাৱনা কম। যদিও শাৰীৰিক ব্যায়াম বা জিমৰ চৰ্বি হ্ৰাস কৰাৰ বহুতো পদ্ধতি আছে, কৰ’না সময়ত জিমলৈ নোযোৱাই ভাল।
যদি আপুনি ঘৰত সহজে ক্ষীণ হ’ব বিচাৰে পলম নকৰাকৈ, কাইলৈৰ পৰাই এই পৰামৰ্শবোৰ মানিবলৈ আৰম্ভ কৰক। সৰল পদ্ধতি প্ৰতিদিনে খোজ কাঢ়িবলৈ সময় উলিওৱাটোও সহজ। জিম-ফিটনেছ চেণ্টাৰলৈ যোৱাৰ কোনো প্ৰয়োজন নাই। গতিকে ব্যায়াম কৰাৰ সকলো ধৰণে খোজ কঢ়া টো গ্ৰহণ কৰক। বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, প্ৰতিদিনে ১০ ৰ পৰা ৩০ মিনিট খোজ কাঢ়ক, সদায়ে ফিট হ’ব আৰু ওজন হ্ৰাস কৰিব। খোৱাৰ পাছত খোজ কাঢ়িলে আপুনি কি লাভালাভ পাব পাৰে চাওঁক ?
হজম ভাল হ’ব
যদি আমি খাদ্যৰ পাছত খোজ কাঢ়িব পাৰোঁ, আমাৰ পাচন তন্ত্ৰ উন্নত হ’ব। পাতল খোজ কঢ়াই আপোনাৰ খাদ্য হজম নকৰে, কিন্তু খোজ কঢ়াৰ পাছত পুষ্টিকৰ আহাৰ শৰীৰৰ সকলো অংশলৈ যায়। ৰাতিৰ আহাৰৰ অলপ পাছত খোজ কাঢ়িলে পেপ্টিক আলচাৰ, বাৱেল চিণ্ড্ৰোম (আই.বি.এছ.), ডাইভাৰ্টিকুলা ৰোগ, কোষ্ঠকাঠিন্য আৰু কলোৰেক্টল কৰ্কটৰ দৰে সমস্যা পৰিহাৰ কৰিব। এইবোৰৰ বাহিৰেও, খোজ কঢ়াই বিপাক শক্তিশালী কৰে যি শৰীৰক শক্তি প্ৰদান কৰে।
ডায়েবেটিচ নিয়ন্ত্ৰণ কৰে
গৱেষণা অনুসৰি, খোৱাৰ পাছত খোজ কাঢ়িলে আপোনাৰ ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ বৃদ্ধি হ’ব নোৱাৰে। অত্যাধিক ওজনৰ ফলত প্ৰকাৰ দুই ডায়বেটিচ হ’ব পাৰে। এনে পৰিস্থিতিত যদি আপুনি খোৱাৰ পাছত খোজ কাঢ়ে, ওজন হ্ৰাস কৰাৰ লগতে ৰক্ত শৰ্কৰাও নিয়ন্ত্ৰণত থাকিব। ২০১৬ চনত, প্ৰকাৰ দুই ডায়েবেটিচ ৰোগীৰ ওপৰত এক অধ্যয়ন কৰা হৈছিল, যি খোৱাৰ পিছত ১০ মিনিট খোজ কাঢ়ি ৰক্ত শৰ্কৰা হ্ৰাস কৰিছিল বুলি জনা গৈছে। সেয়েহে বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, প্ৰতিটো আহাৰৰ পাছত ৩০ মিনিট খোজ কাঢ়িলে ভাল ফলাফল পোৱা যাব।
হৃদৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস হ’ব
শাৰীৰিক ব্যায়াম কে’বাদশক ধৰি হৃদযন্ত্ৰৰ বাবে লাভজনক বুলি কোৱা হৈছে। এইটো অধ্যয়নটোত প্ৰমাণিত হৈছে। আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ স্বাস্থ্য বিভাগ আৰু মানৱ সেৱা বিভাগৰ (ডিএইচএছ) মতে, আহাৰৰ ১০ মিনিট পাছত খোজ কাঢ়িলে হৃদৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস হয়।
এক অধ্যয়ন অনুসৰি, পাতল ব্যায়াম হৃদৰোগৰ বাবে উপকাৰী, ই তেজত ট্ৰাইগ্লিচাৰাইড হ্ৰাস কৰাতো কাৰ্যকৰী হ’ব পাৰে। গতিকে দুপৰীয়া বা ৰাতিৰ আহাৰৰ পিছত পাঁচ ৰ পৰা ১০ মিনিট খোজ কাঢ়ক, আপুনি গোটেই দিনটো স্বাস্থ্যৱান থাকিব।
ওজন কমোৱাত সহায়ক
প্ৰতিদিনে খাদ্য খোৱাৰ পাছত প্ৰায় ৩০ মিনিট খোজ কাঢ়িলে ওজন হ্ৰাস হোৱাত সহায় হয়।বিশেষজ্ঞ মতে,খাদ্য খোৱাৰ পাছত খোজ কাঢ়িলে ১৫০কেলৰি কম হয়।আমেৰিকাৰ হাৰ্ট এছোচিয়েচনৰ মতে, ওজন হ্ৰাস কৰিবলৈ খাদ্য খোৱাৰ পাছত নিয়মিত জগিং কৰা উচিত আৰু লগতে স্বাস্থ্যকৰ দাইটিঙত মনোযোগ দিয়াও উচিত।