গৰম দিনত ঘিউ খোৱাৰ স্বাস্থ্যজনিত উপকাৰ

Ghee AdobeStock 108436274

ঘিউ ৰন্ধনৰ অন্যতম প্ৰধান উপাদান৷ ৰন্ধনত ঘিউৰ ব্যৱহাৰে আন এটা সোৱাদ সৃষ্টি কৰে৷ সোৱাদৰ উপৰিও ইয়াৰ বহুতো স্বাস্থ্য উপকাৰিতা আছে৷ প্ৰাচীন কালৰ পৰা ঘিউক এক অতি পৱিত্ৰ সামগ্ৰী হিচাপে গণ্য কৰা হয়। কিন্তু বৰ্তমান দৈনন্দিন জীৱন যাত্ৰাত ঘিউ বাদ দিয়া হৈছে। যিসকলে ডায়েটিংৰ নামত গোটেই দিনটো খোৱা এৰি দিছে তেওঁলোকে ওজন বৃদ্ধি হোৱাৰ ভয়ত তেওঁলোকৰ আহাৰত কোনো ধৰণে ঘিউ ৰাখিব নিবিচাৰে। কিন্তু এইটো এটা সম্পূৰ্ণ ভুল ধাৰণা।

ঘিউ কেৱল অত্যাধিক পৰিমাণে খালেহে শৰীৰৰ ক্ষতি কৰে। গতিকে ঘিউৰ লাভালাভ পাবলৈ নিয়ন্ত্ৰণ অনুসৰি ঘিউ খাব। বিশেষজ্ঞসকলে কৈছে যে শীতকালৰ বাহিৰেও গ্ৰীষ্মকালত ঘিউ খোৱা ভাল।

আমাৰ শৰীৰত কোষৰ শক্তি বৃদ্ধি কৰিবলৈ আমি স্বাস্থ্যকৰ খাদ্য খাব লাগে। স্বাস্থ্যকৰ প্ৰ’টিনে শৰীৰক পুষ্টি গ্ৰহণ কৰাত আৰু হৰমনবোৰ চৰ্বি তৈয়াৰ কৰাত সহায় কৰে। গতিকে আপুনি গ্ৰীষ্মকালত দাইল, ৰুটি আৰু পাচলিত এক চামুচ ঘিউ খাব পাৰে। ঘিউত চৰ্বি অধিক, সেয়েহে ওজন বঢ়াবলৈ চেষ্টা কৰা সকলৰ বাবে ঘিউ চাউল মুখ্য খাদ্য হ’ব লাগে।

ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিবলৈ

ঘিউয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধিত এক ডাঙৰ ভূমিকা পালন কৰে। গতিকে ঘিউ খোৱাটোৱে আমাক সংক্ৰমণ আৰু ৰোগৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰে। ঘিউত বেট্ৰিক এচিড, হ্ৰস্বম্যাদী ফেটি এচিড থাকে, যি ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে ভাল। ইয়াত থকা ভিটামিন এ আৰু চিয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধিত যথেষ্ট সহায় কৰে। ঘিউ হৈছে চৰ্বি যুক্ত ভিটামিন এ, ডি, ই.ও.কে. সমৃদ্ধ এক লেক্টোজ মুক্ত অলৌকিক খাদ্য।

হজম উন্নত কৰে

আপুনি হয়তো নাজানে যে খালী পেটত ঘিউ খোৱাটোৱে হজম উন্নত কৰে। ইয়াৰ এণ্টিভাইৰেল আৰু এণ্টিফাংগাল গুণাগুণ প্ৰতিটো ৰোগৰ বাবে এক উৎকৃষ্ট প্ৰতিকাৰ আয়ুৰ্বেদৰ মতে, হজম উন্নত কৰিবলৈ আৰু শৰীৰত পুষ্টিগত মূল্য শোষণ কৰাৰ বাবে ঘিউ হৈছে এক সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ খাদ্য। ঘিউত যথেষ্ট বুটাৰিক এচিড থাকে যি অন্ত্ৰৰ দক্ষতা বৃদ্ধি কৰে। মলাশয়ৰ কোষবোৰে বুটাৰিক এচিডৰ পৰা প্ৰয়োজনীয় শক্তি সংগ্ৰহ কৰে। যিকোনো কাৰ্বোহাইড্ৰেট সদৃশ খাদ্যৰ স’তে ঘিউ মিহলি কৰিলে ইয়াৰ গ্লাইচেমিক সূচক হ্ৰাস হয়, আনকি সামান্য হ’লেও, যি ডায়েবেটিক ৰোগীৰ বাবে উপকাৰী।

শৰীৰটো ঠাণ্ডা ৰাখে

বহুতো অধ্যয়নে দেখুৱাইছে যে ঘিউ খোৱাটোৱে আপোনাৰ মন আৰু শৰীৰক শীতল অনুভৱ কৰায়। ইয়াৰ কাৰণ হৈছে ঘিউৰ প্ৰদাহ হ্ৰাস কৰাৰ লগতে শৰীৰক শিথিল কৰাৰ ক্ষমতা আছে। ই সোৱাদত মিঠা আৰু প্ৰকৃতিত শীতল। এইকাৰণে গ্ৰীষ্মকালত ঘিউ খোৱাৰ পৰামৰ্শ দিয়া হয়।

Exit mobile version