প্ৰায় সকলোৱে সুস্থ হৈ থাকিবলৈ পানী খাবলৈ পৰামৰ্শ দিয়ে। পেটৰ সমস্যা, চুলি সৰা বা শালমইনাৰ সমস্যা – সকলো সমস্যা মুহূৰ্ততে নাইকিয়া হ’ব পাৰে। প্ৰতিদিনে কমেও ১০ ৰ পৰা ১২ গিলাচ পানী খাবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হয়। কিন্তু আপুনি জানেনে যে কিছুমান খাদ্য আছে যিবোৰ খাদ্য খোৱাৰ পাছত পানী একেবাৰে খাব নালাগে।
ই আপোনাৰ যথেষ্ট ক্ষতি কৰিব পাৰে। জানি লওক কি খোৱাৰ পাছত ভুলটো খাব নালাগে পানী ।
★চাহ আৰু কফি
ৰাতিপুৱা বা গধূলি যদি একাপ চাহ বা কফি খাব নাপায় তেনেহলে বহুতৰে অশান্তি হয়। বহুলোক আছে যিসকলে দিনে তিনি চাৰি কাপ চাহ খায়। গৰম পানী খোৱাৰ পাছত যদি আপুনি ঠাণ্ডা পানী খায়, ডিঙিৰ বিষৰ সমস্যা হ’ব পাৰে। আকৌ, কেফেইন শৰীৰত প্ৰৱেশ কৰাৰ পাছত পানী খোৱাটো সঠিক নহয়।
আইচক্ৰীম
এটা প্ৰচলিত ধাৰণা আছে , আইচক্ৰীম খোৱাৰ পাছত পানী খালে ঠাণ্ডা নালাগে। কিন্তু এইটো সম্পূৰ্ণ ভুল। ইয়াৰ বিপৰীতে, আইচক্ৰীম খোৱাৰ লগে লগে পানী খোৱাৰ ফলত বহুতো দাঁত জিনজিননি হয়। দাঁতৰ শক্তিও হ্ৰাস হ’ব পাৰে। ডিঙিৰ বিষ আৰু ডিঙিৰ সংক্ৰমণো হ’ব পাৰে।
ফল
ফল খোৱাৰ লগে লগে পানী খোৱাটো উচিত নহয়। ইয়াৰ মাজতে, বেছিভাগ ফলত ৭০-৮০ শতাংশ পানী থাকে। নেমুসদৃশ ফলাফলত চাইট্ৰিক এচিড থাকে। গতিকে আপুনি ফল খোৱাৰ লগে লগে পানী খালে হজমৰ সমস্যা হ’ব পাৰে।ফল খোৱাৰ কমেও ৩০ মিনিটৰ পাছতহে পানী খাব।
বুট
বুট মাহ হজম কৰিবলৈ যথেষ্ট গেষ্ট্ৰাইটিছৰ প্ৰয়োজন। ই পানীৰ পৰিমাণ হ্ৰাস কৰে। ফলস্বৰূপে, বুট হজম কৰিবলৈ অধিক সময় লাগিব পাৰে। এই ক্ষেত্ৰত বুট খোৱাৰ ২০-২৫ মিনিটৰ পাছত পানী খাব।