পূজা প্ৰসাদৰ সোৱাদেই বেলেগ । যিসকলে আপেল আৰু মধুৰি আমৰ দৰে ফল খাবলৈ ভাল নাপায় তেওঁলোকেও পূজা প্ৰসাদত দিয়া ফল খায়।
কিন্তু ইয়াত কিছুমান ফল থাকে ,যি বিভিন্ন ৰোগৰ ক্ষেত্ৰত ক্ষতিকাৰক ।সেইয়া খোৱাৰ আগতে ধ্যান ৰখাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। যদি আপোনাৰ বৃক্কৰ সমস্যা আছে তেন্তে ফল খোৱাৰ বিষয়ে বিশেষভাৱে সাৱধান হ’ব।
যদি বৃক্কৰ সমস্যা হয়, নিশ্চিত কৰিব যাতে অতিৰিক্ত পটাছিয়াম বা ফছফৰাছ কোনো প্ৰকাৰে শৰীৰলৈ নাযায়। তাৰ ক্ষেত্ৰত আটাইতকৈ সাৱধান হোৱা প্ৰয়োজনীয় ফলটো হ’ল কল।
কলত ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থ সমৃদ্ধ কিন্তু লগতে যথেষ্ট পটাছিয়াম থাকে। যদি তেজত পটাছিয়ামৰ স্তৰ অত্যাধিক বৃদ্ধি হয়, বৃক্কৰ ৰোগত আক্ৰান্ত লোকসকলৰ স্বাস্থ্যজনিত সমস্যা হ’ব পাৰে।
ফলস্বৰূপে, পূজা প্ৰসাদ খোৱাৰ সময়তো যত্ন লোৱাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। আনকি আপুনি আন সকলো ফল খালেও, কল নোখোৱাই ভাল আৰু খালেও, চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ ল’ব লাগিব।