পৰ্যাপ্ত ভিটামিন চি খাওক
ভিটামিন চি হৈছে এক চুপাৰ এণ্টিঅক্সিডেণ্ট। ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালীক সমৰ্থন কৰা, উজ্জ্বল ছাল ৰক্ষা কৰা আৰু দাগবোৰ সঠিকভাৱে আৰোগ্য কৰাত সহায় কৰাৰ বাবে ইয়াৰ প্ৰয়োজন। সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ উৎসবোৰ হৈছে ব্লেককুৰাণ্ট, ব্লুবেৰী, ব্ৰকলি, মধুৰিআম, কিৱি ফল, কমলা, অমিতা, ষ্ট্ৰবেৰী আৰু মিঠা আলু। কোলাজেন প্ৰস্তুত কৰিবলৈ ভিটামিন চিৰ প্ৰয়োজন যি ছাল যোগান ধৰা কেশিকাবোৰ শক্তিশালী কৰে।
পৰ্যাপ্ত ভিটামিন ই খাওক
ভিটামিন ই-য়ে ছালক অক্সিডেটিভ (কোষ) ক্ষতিৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰে আৰু স্বাস্থ্যকৰ ছালৰ বিকাশত সহায় কৰে। উচ্চ ভিটামিন ই থকা খাদ্যৰ ভিতৰত আছে বাদাম, আভাকাডো, হেজেলনাট, পাইন বাদাম আৰু সূৰ্যমুখী ফুল আৰু কৰ্ণ তেল।
দিনত ছয়ৰ পৰা আঠ গিলাচ পানী খাব
উজ্বল ছালৰ বাবে পানী প্ৰয়োজন। আনকি মৃদু ডিহাইড্ৰেচনৰ ফলত আপোনাৰ ছাল শুকান, ভাগৰুৱা আৰু সামান্য ধূসৰ দেখাব। দিনত ছয়ৰ পৰা আঠ গিলাচ পানী খাব । কিছুমান ফল আৰু পাচলি, যেনে তৰমুজ, কৰ্গেট আৰু তিয়ঁহে তৰল অৰিহণা যোগায় – অতিৰিক্ত লাভালাভ হৈছে যে সেইবোৰত থকা খনিজ পদাৰ্থবোৰে আপুনি আপোনাৰ শৰীৰ আৰু ছালহাইড্ৰেট কৰাৰ হাৰ বৃদ্ধি কৰিব। ধূমপান আৰু অত্যাধিক সুৰাপান পৰিহাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিব কিয়নো দুয়োজনে ছালৰ বয়স বৃদ্ধি কৰিব পাৰে।
কিছু স্বাস্থ্যকৰ চৰ্বি খাওক
মনোআনচেচুৰেটেড আৰু পলিআনচেচুৰেটেড চৰ্বি – আভাকাডো, তেলেতীয়া মাছ, বাদাম আৰু বীজত পোৱা প্ৰকাৰবোৰে অত্যাৱশ্যকীয় ফেটি এচিড প্ৰদান কৰে যি আপোনাৰ ছালৰ বাবে প্ৰাকৃতিক ময়শ্চাৰাইজাৰ হিচাপে কাম কৰে, ইয়াক কোমল কৰি ৰাখে আৰু স্থিতিস্থাপকতা উন্নত কৰে। জিংক সমৃদ্ধ খাদ্যৰ ভিতৰত আছে মাছ, চৰ্বিহীন ৰঙা মাংস, সম্পূৰ্ণ শস্য, কুকুৰা, বাদাম, বীজ আৰু শেলফিছ।