Tulsi Tea :
শীত মানেই হেজাৰ সমস্যা । কাৰণ, গৰমৰ পৰা ঠাণ্ডা পৰাৰ এই সময়ছোৱাচ বতাহত ধূলিকণাৰ পৰিমাণ বাঢ়ে, ফলত ৰোগ জীৱাণুৰ প্রকোপো বাঢ়ে । সেয়ে হঠাৎ ঠাণ্ডা লগা, এলার্জিজনিত চর্দি-কাহ, ডিঙি খুচখুচোৱাই জাঙুৰি ধৰে
ইপিনে অতিমাৰীৰ পাছত সামগ্রিকভাৱে ৰোগ প্রতিৰোধ ক্ষমতা কম বেছি পৰিমাণে সকলোৰে কমিছে । এনে পৰিস্থিতিত সৰুৰ পৰা বয়স্ক, সকলোৰে বাবে উপকাৰী হ’ব পাৰে তুলসী পাতেৰে প্ৰস্তুত এই বিশেষ চাহ । তুলসী পাতেৰে চাহ হয়তো অনেকেই বনায়, কিন্তু সেই পদ্ধতিত তুলসীৰ গুণ অটুট থাকেনে ?
তুলসীৰ গুণ অক্ষুণ্ণ ৰাখি চাহ প্ৰস্তুত কৰা কিন্তু কঠিন নহয় । হাততেই সকলো উপকৰণ মজুত থাকোতে, কেৱল বজাৰৰ পৰা ‘টি বেগ’ ক্ৰয় কৰিবলৈ কিয় যাব ? অৱশ্যে এই চাহ প্ৰস্তুত কৰিবলৈ মনত ৰাখিব লাগিব কিছু কৌশল । জানক কি সেই পদ্ধতি –
উপকৰণ
পানী : দুই কাপ
মৌ : দুই চামুচ
জাঁইফল : এক চিকুট
তুলসী পাত : আঠখিলা
দালচিনি গুৰি : এক চিকুট
নেমু : দুই টুকুৰা
প্রণালী
১) প্রথমে পাত্রত দুকাপ পানী উতলাই লওক ।
২) উতলা পানীখিনিত দালচিনি দি দিয়ক ।
৩) তাৰ পাছত এটা একাকৈ গোটেইখিনি মছলা দি কিছু সময় উতলাই লওক ।
৪) অৱশেষত দিয়ক তুলসী পাত । কিছু সময় ঢাকি থ’ব ।
৫) গেছ বন্ধ কৰি ছেকি লওক ।
৬) কাপত ঢালি তাৰ পাছত কাটি ৰখা নেমুৰ টুকুৰাবোৰ দি গৰম গৰম পৰিবেশন কৰক ।