Type 2 Diabetes :
শৰীৰৰ কাৰ্যক্ষমতা বজাই ৰাখিবলৈ নিয়মীয়াকৈ যি উপাদানসমূহ নিয়মিত যোগান প্ৰয়োজন , ভিটামিন ডি তাৰ অন্যতম।হাড় শক্তিশালী কৰাৰ পৰা ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী বৃদ্ধি কৰালৈকে – ভিটামিন ডি ৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ বিষয়ে আমি সকলোৱে জানো ।
চিকিৎসকসকলে ভিটামিন ডি থকা খাদ্য খোৱাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে আৰু বহুলোকে ইয়াক মানি চলে। বহুলোকে ভিটামিন ডি পৰিপূৰকও গ্ৰহণ কৰে যাতে ভিটামিন ডিৰ অভাৱ সৃষ্টি নহয়।
অৱশ্যে, কিছুমান শেহতীয়া অধ্যয়নত ভিটামিন ডি-ৰ এক নতুন মানদণ্ড পোৱা গৈছে। গৱেষকসকলে জনাই যে ভিটামিন ডি খোৱাটোৱে টাইপ ২ ডায়েবেটিচৰ আশংকা হ্ৰাস কৰিব পাৰে।
গৱেষকসকলে বহু দিনৰ আগতে ভিটামিন ডি আৰু ডায়েবেটিচৰ মাজত এটা সম্পৰ্ক বিচাৰি পাইছে। টাফ্টচ চিকিৎসা কেন্দ্ৰৰ গৱেষকসকলৰ গৱেষণাই সেই সম্ভাৱনাক ছিল মোহৰ দিয়ে।
সূৰ্যৰ পোহৰ হৈছে ভিটামিন ডিৰ এক সমৃদ্ধ উৎস। এই ভিটামিন কেবাটাও খাদ্যৰ পৰাও উপলব্ধ। বহুতে অজ্ঞাত যে ভিটামিন ডিয়ে ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ হ্ৰাস কৰিব পাৰে। বিশেষকৈ যিসকল ইতিমধ্যে প্ৰিডায়েবেটিছত ভুগি আছে।
যদিও ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ অলপ বেছি, ইয়াক প্ৰাক-মধুমেহ বুলি কোৱা হয়। কিন্তু যেতিয়া এই চেনীৰ পৰিমাণ স্তৰৰ বাহিৰত থাকে, সেই স্থিতিক টাইপ ২ ডায়বেটিচ বুলি কোৱা হয়। ভিটামিন ডি-য়ে শৰ্কৰাৰ স্তৰ বিপদৰ পৰা আঁতৰাই ৰাখে।
‘এনালছ অফ ইণ্টাৰনেল মেডিচিন’ শীৰ্ষক এখন চিকিৎসা আলোচনীত প্ৰকাশিত তথ্য অনুসৰি, যেতিয়া শৰীৰত ভিটামিন ডি-ৰ স্তৰ হ্ৰাস হয়, বিভিন্ন শাৰীৰিক সমস্যা হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে। ডায়েবেটিচৰ আশংকা অধিক।
সেই বিপদাশংকা পৰিহাৰ কৰিবলৈ, নিয়মীয়াকৈ ভিটামিন ডি খোৱা আৰম্ভ কৰাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। কিন্তু সেই স্তৰটো নিয়ন্ত্ৰণত নৰখাটো কঠিন।
ই বিপৰীত হ’ব পাৰে। চিকিৎসকসকলে টাইপ ২ ডায়বেটিচৰ আশংকা এৰাই চলিবলৈ অধিক ভিটামিন ডি খাবলৈ কয়। ভিটামিন ডি-ৰ স্বাস্থ্যৰ লাভালাভ বহুতো। অৱশ্যে, আপুনি এদিনত কিমান ভিটামিন ডি খাব লাগে সেই বিষয়ে চিকিৎসক বা পুষ্টিবিদৰ পৰামৰ্শ ল’ব পাৰে।