Benefits of having Rock Salt :
অত্যাধিক নিমখ খোৱাৰ ফলত বিভিন্ন ৰোগৰ আশংকা বৃদ্ধি হয়। পুষ্টিবিদসকলৰ মতে, কিন্তু সাধাৰণ নিমখৰ সলনি আহাৰত কলা নিমখ ব্যৱহাৰ কৰাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল। আয়ুৰ্বেদৰ মতে, সুস্বাস্থ্য বজাই ৰখাৰ বাবে এই নিমখৰ সকলো গুণ আছে।
সাধাৰণ নিমখতকৈ আহাৰত কলা নিমখ ব্যৱহাৰ কৰাটো কিয় স্বাস্থ্যকৰ?
(১) এই নিমখত জিংক, লো, মেঙ্গানিজৰ দৰে খনিজ পদাৰ্থ যথেষ্ট বেছি। এই খনিজ পদাৰ্থবোৰত বেক্টেৰিয়া-বিৰোধী উপাদান থাকে। ফলস্বৰূপে, ইয়াক নিয়মীয়াকৈ খালে শৰীৰত বেক্টেৰিয়াৰ সংক্ৰমণ হোৱাৰ আশংকা হ্ৰাস হয়।
(২) সাধাৰণ নিমখত তুলনাত কলা নিমখত ছডিয়ামৰ মাত্ৰা কম। শৰীৰত ছডিয়ামৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি হোৱাটো একেবাৰেই ভাল নহয়, ৰোগ সংক্ৰমিত হোৱাৰ আশংকা বৃদ্ধি হয়। গতিকে এই নিমখ দৈনন্দিন আহাৰত ৰখাটো অধিক স্বাস্থ্যকৰ।
(৩) হাড় ক্ষয় ৰোধ কৰাৰ বাবে কি ভাবিছো ? কলা নিমখ খাওক। যিহেতু নিমখত পুষ্টি আৰু খনিজ পদাৰ্থৰ পৰিমাণ অধিক, ইয়াক নিয়মীয়া আহাৰত ৰাখিলে হাড়শক্তিশালী হয়।
(৪) বহুলোকে হজমৰ সমস্যাত ভুগে । গোটেই বছৰটো গেছ বুকুজ্বলাৰ কষ্ট পৰিহাৰ কৰিবলৈ, আপুনি আহাৰত কলা নিমখ ৰাখিব পাৰে। এই নিমখে হজম বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে।
(৫) এই নিমখ আহাৰত ৰাখিলে ৰোগ- ব্যাধি দূৰ হ’ব। ইয়াৰ উপৰিও, ছাল ভাল ৰাখিবলৈ আপুনি এই নিমখৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিব পাৰে।