★ এক কাপ মধু এক বাল্টি কুহুমীয়া পানীত মিহলি কৰক।এতিয়া আপােনাৰ ভৰি এই বাল্টিত ১৫ৰ পৰা ২০ মিনিটৰ বাবে ডুবাই ৰাখক। এতিয়া আপােনাৰ গােৰােহা আৰামদায়কভাৱে মালিচ কৰক।ইয়াৰ পিছত অলপ পাতল গৰম পানীৰে ভৰিখন ধুব। এই প্রক্রিয়াটো দৈনিক পুনৰাবৃত্তি কৰক যেতিয়ালৈকে ভৰিৰ তলুৱাখন থিক নহয়।
★গৰম ভাত তিনি চামুচ, মৌ, তিল তেল একেলগে মিহলাই গোৰোহাত লাহে লাহে মালিচ কৰক। ১০-১৫ মিনিটৰ পিছত ঠাণ্ডা পানীৰে ধুই দিব। তাৰ পিছত গোলাপজলৰ লগত গ্লিচাৰিণ মিহলাই লগাই থ’ব।
★নিশা শোৱাৰ আগতে ভৰি দুখন ধুই ল’ব। সম পৰিমাণে জলফাই তেল আৰু নাৰিকল তেল মিহলাই ভৰিত সানি থ’ব গোটেই নিশা।
★যিসকলৰ ভৰি ফাটি ছটাছটকৈ এৰাই যায়, তেনে লোকে আম গছৰ ৰস অলপ, পানী মিহলাই ভৰি দুখন তিয়াই থ’ব।