তিয়ঁহ খাই সকলোৱে ভাল পায়।তিঁয়হে গ্ৰীষ্মকালত শৰীৰ শীতল কৰি ৰাখে।ইয়াত থাকে এণ্টিঅক্সিডেণ্টো । ভিটামিনসমৃদ্ধ তিয়ঁহত কেলৰি কম থাকে। কিন্তু কিছুমান বিশেষজ্ঞৰ মতে তিয়ঁহেও ক্ষতি কৰিব পাৰে।
বহুলোকে গ্ৰীষ্মকালত তিয়ঁহৰ স’তে ছালাড, ৰাইটা আৰু তৰকাৰী খায়। বহুলোকে ৰাতি বেছি তিয়ঁহ খায় কিয়নো ইয়াত কেলৰি কম হয়। কিন্তু কিছুমান পুষ্টিবিদৰ মতে, তিয়ঁহ ৰাতি খাব নালাগে। বহুলোকে ভাবে যে তিয়ঁহত বেছিভাগ পানী থাকে আৰু ইয়াক সহজে হজম কৰিব পাৰি।
কিন্তু ৯৫ শতাংশ পানী থকা স্বত্বেও তিয়ঁহ হজম কৰা কঠিন। ৰাতি সৰল খাদ্য খোৱা উচিত। গতিকে শুবলৈ যোৱাৰ দুই বা তিনি ঘণ্টা আগতে খাদ্য খাবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হয়। ৰাতি অত্যাধিক তিয়ঁহ খোৱাটোৱে টোপনিৰ লগতে হজমৰ সমস্যাত ব্যাঘাত জন্মায়।
কিছুমান বিশেষজ্ঞৰ মতে, ৰাতি অত্যাধিক তিয়ঁহ খালে ফুলিব পাৰে। যদি পেটৰ সমস্যা হয়, তেতিয়া তিয়ঁহ খালে ক্ষতি হ’ব পাৰে। আনকি ফুলকবি আৰু ব্ৰকলিৰ দৰে তিয়ঁহৰ খাদ্যৰ ফলত গেছৰ সমস্যা হ’ব পাৰে। Drugs.com মতে, তিয়ঁহত থকা কুকুৰটো বিটাচিনৰ বাবে দায়বদ্ধ। কুকুৰ বিটাচিনৰ বাবে তিয়ঁহ তিতা।
তিয়ঁহৰ পুষ্টিৰ মূল্য অত্যাধিক বেছি, সেয়েহে ইয়াক খোৱা বন্ধ নকৰিব। তাৰ সলনি, সঠিক ধৰণে খাব। তিয়ঁহত যথেষ্ট পানী থাকে, সেয়েহে খোৱাৰ লগে লগে পানী নাখাব। আকৌ, তিয়ঁহৰ বাকলিত বৃহৎ পৰিমাণৰ কুকুৰ বিটাচিনিছ পোৱা যায়। গতিকে ইয়াক ভালদৰে ধুব।