★ তৰমুজৰ গুটিত প্ৰচুৰ পৰিমাণে জিংক থাকে, যিয়ে আমাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধী ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে, হজম শক্তি বৃদ্ধি কৰে, কোষৰ বিকাশ, মগজু আৰু স্নায়ৱিক প্ৰক্ৰিয়া সবল কৰি ৰাখে৷
★ তৰমুজৰ গুটিত থকা মেগনেচিয়ামে শৰীৰত মেটাবলিজম বৃদ্ধি কৰে৷
★তৰমুজৰ গুটিয়ে তেজত শৰ্কৰাৰ পৰিমাণ নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখে আৰু টাইপ-২ ডায়েবেটিছ নিৰাময়ত সহায় কৰে৷
★ইয়াৰ গুটিয়ে শৰীৰক শক্তি প্ৰদান কৰে৷
★হাড় দুৰ্বল হ’লে নাইবা অষ্টিঅ’পৰোছিছৰ দৰে ৰোগত তৰমুজৰ গুটি অতি উত্তম৷
★হাৰ্ট সুস্থ কৰি ৰাখিবলৈ তৰমুজৰ গুটি খাব লাগে৷
★চুলি মজবুত কৰি ৰখা, চুলি সৰা, চুলিৰ বিকাশত তৰমুজৰ গুটিয়ে সহায় কৰে৷
★ইয়াত প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন-চি আৰু এণ্টিঅক্সিডেণ্ট পোৱা যায়, যিয়ে ছালখন চাফা কৰি ৰখাত সহায় কৰে৷
★ছালৰ বিভিন্ন সমস্যা, বেচু, শুকান ছাল, শালমইনা, বয়সৰ চাপ নোহোৱা কৰা আদিবোৰ তৰমুজৰ গুটিয়ে দূৰ কৰে৷
★তৰমুজৰ গুটিয়ে হাৰ্ট এটেক, ষ্ট্ৰ’ক আৰু কলেষ্টৰেল নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখে৷