সুস্থতাৰ বাবে পৰ্যাপ্ত পানী খোৱাটো অতি প্ৰয়োজন । এনে কিছুমান খাদ্য আছে যিসমূহ পানীৰ উৎস ।যাৰ মাজত অন্যতম ফল (Fruits) । কি ফলত কিমান পানী থাকে চাওঁ আহক।
তৰমুজ
তৰমুজত ৯২ % পানী থাকে, যি গ্ৰীষ্মকালত ডিহাইড্ৰেচনৰ সমস্যা সহজে সমাধান কৰে। কেৱল সেয়াই নহয়, তৰমুজত যিমান অধিক পুষ্টি থাকে, হৃদযন্ত্ৰৰ বিভিন্ন সমস্যা আঁতৰ কৰাৰ লগতে ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালীও বৃদ্ধি কৰে।
আম
সাধাৰণতে, আমত ৮৩ শতাংশ পানী থাকে। বেছিভাগ মানুহে এই ফল খাই ভাল পায়। এই ফলত উপস্থিত এণ্টি-অক্সিডেণ্টবোৰে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে। আমত বহুতো বিটা কেৰোটিন থাকে যিটো চকুৰ বাবেও বহুত ভাল।
নেমু
নেমুত ৮৭ শতাংশ পানী থাকে। শৰীৰ হাইড্ৰেটেড ৰখাৰ উপৰিও, নেমুৱে শক্তি বৃদ্ধি কৰে। বিশেষকৈ যিসকলে ব্যায়াম কৰে, তেওঁলোকে প্ৰতিদিনে খাব লাগে। ই ভিটামিন চি সমৃদ্ধ, সেয়েহে ই ছালৰ বাবেও উপকাৰী।
আপেল
আপেলত ৯৬ % পানী থাকে। আপেলত থকা ভিটামিন আৰু খনিজ পদাৰ্থবোৰে দাঁত আৰু হাড় শক্তিশালী কৰে আৰু ছাল স্বাস্থ্যৱান ৰাখে।
আনাৰস
আনাৰস হৈছে এক সুস্বাদু আৰু ৰসাল ফল। ইয়াত ৮৬ % পানী থাকে। ই ভিটামিন চি সমৃদ্ধ। আনাৰসত বহুতো মেঙ্গানিজ থাকে যি হাড়ৰ বাবে উপকাৰী। ইয়াত উচ্চ আঁহ থাকে আৰু এণ্টি-অক্সিডেণ্ট সমৃদ্ধ।
অমিতা
অমিতাত পানীৰ উপৰিও ভিটামিন চি, আঁহ আৰু এণ্টি-অক্সিডেণ্ট থাকে। প্ৰতিৰোধ বৃদ্ধি কৰে। ভিটামিন সমৃদ্ধ অমিতা ডায়েবেটিচ ৰোগীৰ বাবে অতি উপকাৰী।
ব্লুবেৰী
ব্লুবেৰীত ৮৪ % পানী থাকে। ব্লুবেৰীয়ে তেজ বিশুদ্ধ কৰে। ইয়াত সকলো অত্যাৱশ্যকীয় এণ্টি-অক্সিডেণ্ট থাকে যি মগজু স্বাস্থ্যৱান ৰাখে। বহুলোকে কাহ আৰু চৰ্দি নিৰাময়ৰ বাবে ব্লুবেৰীও খায়।
আঙুৰ
আঙুৰত প্ৰায় ৮১ % পানী থাকে। ই আমাৰ পাচন তন্ত্ৰৰ পৰা এচিডৰ স্তৰ হ্ৰাস কৰে আৰু বৃক্কৰ ওপৰত চাপ হ্ৰাস কৰে। আঙুৰ হৈছে তাম, লো আৰু মেঙ্গানিজৰ দৰে সূক্ষ্ম পুষ্টিৰে সমৃদ্ধ ফল যি হাড় গঠন আৰু শক্তিশালীকৰণৰ বাবে অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। আমাক বৃক্কৰ যিকোনো সমস্যাৰ পৰা মুক্ত ৰাখে।
লিচু
প্ৰতিটো লিচুত প্ৰায় ৮৪ % পানী থাকে যি ডিহাইড্ৰেচন উপশম কৰাত বিশেষভাৱে কাৰ্যকৰী। লিচুয়ে কৰ্কট ৰোগৰ নভিছ কোষবোৰ ধ্বংস কৰে। ফাইটোনিউট্ৰিয়েণ্ট যি কোষবোৰৰ অস্বাভাৱিক বিকাশ হ্ৰাস কৰে। যথেষ্ট পৰিমাণৰ আঁহ আৰু পানী যি হজম আৰু ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।