অতিৰিক্ত পৰিশ্ৰম কৰিলে শৰীৰটো ভাগৰুৱা হৈ পৰে।কোনো কামতে যেন মনসংযোগ ধৰি ৰাখিব নোৱাৰে । হঠাৎ ৰক্তচাপ কমি যোৱাৰ কাৰণ। যেতিয়া ৰক্তচাপ স্বাভাৱিকতকৈ অধিক হ্ৰাস হয়, ইয়াক নিম্ন ৰক্তচাপ বা হাইপোটেনচন বুলি কোৱা হয়।
মূৰ ঘূৰোৱা, মূৰ্চ্ছা যোৱা, ওকালি অহা আৰু দুৰ্বলতা হলেই আপুনি বুজিব যে আপোনাৰ লো ব্লাড প্ৰেচাৰ , যি বিপদৰ আশংকা বৃদ্ধি কৰে। কিন্তু নিয়ম অনুসৰি খোৱা লোৱা কৰিলে দূৰ হব নিম্ন ৰক্তচাপৰ সমস্যা । কি খাদ্যই নিম্ন ৰক্তচাপৰ সমস্যাৰ পৰা সকাহ দিব, জানো আহক
ফোলেট যুক্ত খাদ্য
চিকিৎসকে কয় যে শৰীৰৰ ফোলেট কম হ’লেও, ৰক্তহীনতা হয়। তেনে ক্ষেত্ৰত, অধিক বীন, মাহজাতীয় শস্য, নেমুজাতীয় ফল, পাচলি, কণী খাব।
কফি
সঘনাই কফী খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে একেবাৰে ভাল নহয়। কিন্তু কেফেইন কম সময়ৰ ভিতৰতে ৰক্তচাপ বৃদ্ধি কৰিবলৈ সক্ষম। কফি বা কেফেইনৰ স’তে মিহলি কৰা যিকোনো পানীয় কাৰ্ডিওভাস্কুলাৰ হাৰ বৃদ্ধি কৰে আৰু হৃদস্পন্দনৰ হাৰও বৃদ্ধি কৰে।
পানী
পানী হৈছে সুস্থতাৰ অন্যতম চাবিকাঠি। আৰু ডিহাইড্ৰেচন হৈছে নিম্ন ৰক্তচাপৰ এটা কাৰণ। নিম্ন ৰক্তচাপ থকা সকলে অধিক পানী বা যিকোনো পানীয় খাব লাগে। কম পানী খোৱাৰ ফলত শৰীৰত ৰক্তচাপ হ্ৰাস হয়। চিকিৎসকৰ মতে, নিম্ন ৰক্তচাপ থকা সকলে দিনে কমেও আঠ গিলাচ পানী খাব লাগে
বি-১২ যুক্ত খাদ্য
নিম্ন ৰক্তচাপত ভুগি থকা লোকসকলৰ শৰীৰত ভিটামিন বি১২ ৰ অভাৱ হ’লে ৰক্তহীনতা হয়। আৰু তাৰ পৰাও, নিম্ন ৰক্তচাপ থাকিব পাৰে। বিশেষজ্ঞসকলে খাদ্যশস্য, মাংস আৰু ইষ্টৰ অধিক বি-১২ সমৃদ্ধ খাদ্য খোৱাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে।
নিমখ
নিমখ খোৱাটো শৰীৰৰ বাবে ক্ষতিকাৰক কিন্তু নিম্ন ৰক্তচাপৰ সমস্যা থকা সকলে তেওঁলোকৰ নিমখ বা ছডিয়ামৰ স্তৰ অলপ বৃদ্ধি কৰিব লাগে।