Fruits: গ্ৰীষ্মকালত ৰ’দ, ঘাম, ধূলিয়ে চুলিৰ আটাইতকৈ বেছি ক্ষতি কৰে। প্ৰথমে, অতিৰিক্ত অতিবেঙুনীয়া ৰশ্মিয়ে চুলিৰ ক্ষতি কৰে, আৰু ইয়াৰ উপৰিও গৰমত চুলিৰ গুৰিত ঘাম জমা হয়, যাৰ ফলত ধূলি আৰু মলি জমা হৈ মূৰৰ ছালত বিভিন্ন ধৰণৰ সংক্ৰমণ হ’ব পাৰে। ইয়াৰে এটা অন্যতম হ’ল উফিৰ সমস্যা।
দুয়োটা ক্ষেত্ৰতে, চুলি ক্ষতি হোৱাৰ ভয় থাকে।চুলি আৰু মূৰৰ ছাল পৰিষ্কাৰ কৰি ৰখাটো চুলিৰ সুস্বাস্থ্য বজাই ৰখাৰ বাবে অতি প্ৰয়োজনীয়। ইয়াৰ উপৰিও গ্ৰীষ্মকালীন কঠোৰ বতৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ চুলিক ভিতৰৰ পৰা পুষ্টি প্ৰদান কৰাটোও প্ৰয়োজনীয়।
চুলিক ভিতৰৰ পৰা পুষ্টি প্ৰদান কৰাত সহায় কৰে এই পাঁচটা গ্ৰীষ্মকালীন ফলে। যিটো গ্ৰীষ্মকালত বজাৰত সহজে পোৱা যায়।
১.বেৰী জাতীয় ফল
বিদেশত গৰমৰ দিনত বিভিন্ন ধৰণৰ বেৰী পোৱা যায়। যেনে ষ্ট্ৰবেৰী, ব্লুবেৰী, ইত্যাদি। গ্ৰীষ্মকালত ভাৰতত বহু প্ৰকাৰৰ বেৰী উপলব্ধ হয় ।যাৰ ভিতৰত এটা হৈছে আমলখি, জাম, ফালচা, ষ্ট্ৰবেৰী আদি । ইয়াৰে প্ৰতিটোতে প্ৰচুৰ পৰিমাণে ভিটামিন চি থাকে।যি চুলিৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী।
২. আম
আমত ভিটামিন এ, চি আৰু ই থাকে। লগতে ইয়াত কেলচিয়াম আৰু ফোলেটও থাকে। সুস্থ চুলি আৰু চুলিৰ বৃদ্ধিৰ বাবে প্ৰতিটো উপাদান অতি প্ৰয়োজনীয়। গতিকে গ্ৰীষ্মকালত আম খালে চুলি সুস্থ হৈ থাকিব।
৩. অমিতা: অমিতাত যথেষ্ট পৰিমাণে ভিটামিন ই থাকে। যি য়ে ৰক্ত সঞ্চালন বৃদ্ধি কৰাত আৰু চুলিৰ শিপালৈ পুষ্টি প্ৰদান কৰাত সহায় কৰে। ই চুলিৰ শিপা শক্তিশালী কৰে। গ্ৰীষ্মকালৰ বিভিন্ন সমস্যাৰ বাবে চুলি নষ্ট নহয়।
৪.তৰমুজ
তৰমুজত যথেষ্ট পৰিমাণে পানী থাকে। যিটোৱে ৰক্ত সঞ্চালন বৃদ্ধি কৰে আৰু চুলিৰ শিপালৈ পুষ্টিকৰ পদাৰ্থ প্ৰেৰণ কৰাত সহায় কৰে। ইয়াৰ ফলত চুলিৰ শিপা মজবুত হয়। গ্ৰীষ্মকালত বিভিন্ন সমস্যাৰ বাবে চুলি সহজে নষ্ট নহয়।
৫.মধুৰি
মধুৰিত ভিটামিন চি আৰু আইৰণ থাকে। ভিটামিন চিয়ে শৰীৰৰ প্ৰদূষক পদাৰ্থৰ পৰা পৰিষ্কাৰ কৰাৰ দৰে আইৰণেও চুলিৰ গুৰিলৈ অক্সিজেন প্ৰেৰণ কৰাত সহায় কৰে। যিয়ে চুলিৰ বৃদ্ধিত সহায় কৰে।